Nieuws, België, Openbaar vervoer, Overheidsbesparingen, De Lijn-Antwerpen, Besparingsplan De Lijn, Bus- en tramverkeer -

Tramreizigers en vakbonden samen tegen te volle trams in Antwerpen

De vakbonden van De Lijn in Antwerpen riepen de reizigers op om mee te betogen tegen de nieuwe dienstregeling van De Lijn, die sinds 1 september van kracht is. Door de besparingen op buslijnen en wijzigingen in tramverbindingen zitten de trams in Antwerpen-stad overvol. Meer dan 500 actievoerders daagden op. Enkele sfeerbeelden.

donderdag 29 november 2012 08:18
Spread the love

De vakbonden ACOD, ACV en ACLVB, personeel van De Lijn in Antwerpen en reizigers stapten op woensdag 28 november in stoet van de Franklin Rooseveltplaats naar de kantoren van De Lijn in de Grotehondstraat. De Lijn Antwerpen betreurt de actie. “We maken wel degelijk werk van de reacties van onze chauffeurs en reizigers”, zegt Lijn-woordvoerder Koen Peeters. “Door aangepaste rij- en buffertijden willen we de vertragingen beter opvangen en zorgen dat bussen en trams stipter aan hun rit kunnen beginnen.” Een aantal van deze nieuwe diensten werd door de vakbonden goedgekeurd, maar voor hen volstaan de voorlopige maatregelen niet.  

 

take down
the paywall
steun ons nu!