(foto Joshua Goran)
Nieuws, Europa, Milieu, Windmolens, Engeland -

Grootste windproject ter wereld produceert eerste stroom

De London Array Offshore Wind Farm, op termijn het grootste windmolenpark ter wereld, heeft zijn eerste stroom geproduceerd.

dinsdag 30 oktober 2012 12:42
Spread the love

Het gigantische park komt in de monding van de Thames, zo’n 20 kilometer uit de kust van Kent en Essex. In een eerste fase moet het park 175 turbines tellen over een oppervlakte van 90 vierkante kilometer, met een totale capaciteit van 630 megawatt – genoeg om zo’n half miljoen gezinnen van stroom te voorzien.

In het voorbije anderhalf jaar zijn er al 151 van die windmolens gebouwd, de rest moet nog dit jaar geïnstalleerd worden. Gisteren (maandag) werd de eerste stroom van het park geleverd aan het Britse net.

“We zijn erg blij dat London Array nu elektriciteit produceert”, zegt parlementslid Laura Sandys. “We zijn bijzonder fier dat we het grootste windmolenpark ter wereld hebben in onze streek. Het is bovendien fantastisch voor de lokale gemeenschap en de economie.”

De investeerders achter het project hopen nog een tweede fase goedgekeurd te krijgen, waardoor de capaciteit kan stijgen tot 870 megawatt. Aanvankelijk was gehoopt op 1000 megawatt, maar de oppervlakte van het park is wat verkleind om lokale vogelpopulaties niet te bedreigen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!