Nieuws, België, Lokaal, Antwerpen -

Christian Leysen en Nicolas Saverys over Meccano en Oosterweeltracé

Christian Leysen (Ahlers) en Nicolas Saverys (Exmar) deelden hun ervaringen in verband met het Oosterweeldossier. Ze gaven de aftrap op de eerste van de ‘middagen van de democratie’-debatten en -kunstvoorstellingen die Ademloos en stRaten-generaal tot aan de gemeenteraadsverkiezingen organiseren.

vrijdag 5 oktober 2012 17:44
Spread the love

Wim Van Hees, Christian Leysen, Nicolas Saverys en Manu Claeys

Het werk van stRaten-generaal charmeerde Leysen en Saverys, en samen met Jean-Jaques Westerlund schreven ze een brief naar minister-president Kris Peeters (CD&V) met de vraag “de alternatieven te bestuderen”. Het viel niet in goede aarde, dit was not done.

Nicolas Saverys: “Na het referendum vonden wij het als ondernemers, ondanks het not done, zeer belangrijk het mobiliteitsprobleem mee trachten op te lossen.”

“Een samengaan tussen ‘groene’ actiegroepen en het bedrijfslevens is zogezegd ook not done. We vinden dat het veel meer zou moeten gebeuren. Het is die roep naar democratie, die roep om gehoord te worden die mij aanzette te reageren.Ik heb de Oosterweelverbinding nooit een goed tracé gevonden.”

Christian Leysen: ”We waren met steeds dezelfde drie ‘moeilijke’ mensen en we hebben er met een tiental personen uit verschillende milieus Forum2020 van gemaakt, met de bedoeling om samen met stRaten-generaal iets uit te werken om stilletjes naar de Vlaamse regering toe te schuiven met de mededeling dat ze het rustig hun eigen idee mogen noemen. Dit om de Vlaamse regering toe te laten een bocht te nemen zodat ze de mobiliteit in de goede richting konden duwen.”

take down
the paywall
steun ons nu!