Cultuur, Antwerpen, Jongeren, Antwerpen, Scheld'Apen, Festivaaalllaallal -

Scheld’Apen, tussen mainstream en ondergronds

Scheld’Apen, tussen mainstream en ondergronds
woensdag 19 september 2012 12:47

Na een paar ondergrondse vergaderingen en dagenlange fietstochten door Antwerpen, op zoek naar de perfecte locatie, kraakt een tiental jongeren eind juni 1998 ‘het pand’ aan D’herbouvillekaai 36. Pers en stadsbestuur worden per fax op de hoogte gesteld van de grootse plannen van Scheld’Apen. “Scheld’Apen wil een artistieke vrijplaats in de stad en neemt daarvoor de nodige ruimte…”

Tijdens de eerste jaren al organiseert Scheld’Apen elke vrijdagavond vegetarische ‘volxkeukens’ en vinden er legendarische feesten en concerten plaats. Groepen en artiesten als P.A.I.N., Think of One, DAAU, Dennis Tyfus, Benjamin Verdonck, Far West Crew, Jelle Crama, Internationals, Freestyle Fabriek, O’ Hara’s, El Guapo Stuntteam, het Maskesmachine, Raphaël, Stijn, de Dozer dj’s en Anton Price zijn in Scheld’Apen kind aan huis.

© 2012 – StampMedia – Yves Torbeyns, Karolien Segers

take down
the paywall
steun ons nu!