Stevens is de vermoorde VS-ambassadeur in Libië
Nieuws, Politiek, Barack Obama, Republikeinen, Mitt Romney, Mother jones -

Mitt Romney is een verfrissend eerlijk kandidaat. Kijk zelf

Mitt Romney doet het, en hoe. Af en toe zijn er momenten dat commentaar overbodig is, dat gewoon weergeven van de feiten voor zichzelf spreekt. De Republikeinse presidentskandidaat gaf op 27 mei een lezing achter gesloten deuren voor een select publiek van rijke donoren, niet toevallig in de woning van een 'hedge fund manager'. Een anonieme stouterik nam alles op . Het tijdschrift Mother Jones garandeert de authenticiteit. Verfrissend eerlijk!

dinsdag 18 september 2012 12:10
Spread the love

De volledige video vind je in de weblink hieronder!

Vertaling van enkele uittreksels uit Romney’s toespraak:

Ongeveer 47 procent van de mensen zullen voor de president (Obama) stemmen, wat er ook gebeurt. OK, dus zo een 47 procent zijn voor hem, die hangen af van de regering, die geloven dat ze slachtoffers zijn, die geloven dat de regering een verantwoordelijkheid heeft om voor hen te zorgen, die geloven dat ze recht hebben op gezondheidszorg, of eten, op huisvesting. Dat is een recht. En de regering zou hen dat moeten geven. En die gaan voor deze president stemmen, wat er ook gebeurt.

Ik bedoel, de president begint dus met 48, 49  … hij begint met dat enorm aantal. Dit zijn mensen die geen inkomstenbelastingen betalen. Zevenenveertig procent van alle Amerikanen betalen geen inkomstenbelastingen. Onze boodschap over lagere belastingen dringt dus niet door. Hij gaat het dus hebben over belastingsverminderingen voor de rijken. Ik bedoel, dat verkopen ze ons elke vier jaar.

Mijn job is het dus om me van die mensen niets aan te trekken. Ik ga hen nooit overtuigen om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen en zelf voor hun levensonderhoud te zorgen. Wat ik moet doen is die vijf tot tien procent in het (politieke) centrum te overtuigen die onafhankelijken zijn, die goed nadenken, die zo of zo stemmen naargelang hun emoties, of ze die kerel graag hebben of niet .. die hebben vier jaar geleden voor Obama gestemd … die mensen die we moeten bereiken, die willen geloven dat ze toen het juiste ding deden, maar dat hij de opdracht niet aankon …

Als we dat willen tegengaan, u en ik, wij spenderen onze dagen onder Republikeinen. Wij zijn samen met mensen die het met ons eens zijn. Die mensen stemden voor hem (Obama) en wij zijn het niet met hen eens.

Vertaling Lode Vanoost

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!