Verslag, Nieuws, België, Antwerpen -

Spanningen in Borgerhout tijdens Reuskenstoet

Dit jaar was het 300 jaar geleden dat de eerste Borgerhoutse Reuzenstoet uitging. Een jaar lang werkten scholen, verenigingen en creatieve buurtbewoners aan een eigen reus. Maar er circuleerde in Antwerpen al enkele dagen een sms die opriep om te protesteren tegen de nieuwste anti-islamfilm. Toen de politie een kopstuk van Sharia4Belgium, dat langs de kant naar de stoet stond te kijken, hardhandig oppakte, kwam er reactie van tientallen jongeren.

zaterdag 15 september 2012 18:41
Spread the love

“We zijn bereid om met onze harten en zielen te strijden voor onze geliefde profeet, al is het de dood die ons tegemoetkomt. Wie liefde heeft voor de profeet, moet aanwezig zijn”, zo luidde het bericht.

De politie was massaal aanwezig – zichtbaar en minder zichtbaar. Enkele leden van Sharia4Belgium stonden ook naar de stoet te kijken. En ineens greep de politie in en arresteerde manu militari één van de kopstukken. Dat leidde tot felle reacties van andere aanwezige moslims. Een honderdtal mensen werd administratief aangehouden.

Het blijft een raadsel: was het nuttig zo in te grijpen terwijl alles rustig verliep?

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631542271533/show/

take down
the paywall
steun ons nu!