Nieuws, België, ABVV -

ABVV krijgt 10.000 betogers op de been in Elsene voor behoud koopkracht

Met tienduizend militanten trekt de socialistische vakbond door de straten van Elsene en Ukkel langs plaatsen die volgens het ABVV symbool staan voor ons onrechtvaardig belastingsysteem. "We zijn hier voor fatsoenlijke lonen en behoud van de koopkracht. VBO handen af van de index. De 30 miljard euro Belgisch geld in Zwitsterse kluizen moet terugkomen naar België. We willen geen afkoopsom zoals minister Reynders", zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

vrijdag 14 september 2012 12:12
Spread the love

Het ABVV lost een schot voor de boeg in aanloop naar de sociale onderhandelingen van het najaar. Op 15 september zouden vakbonden en werkgevers een gezamenlijk advies moeten uitbrengen over de aanpassing van de sociale uitkeringen aan de kosten van het levensonderhoud. Maar volgens het ABVV blokkeren de werkgevers die dialoog. 

Later dit najaar worden ook de onderhandelingen over een nieuwe interprofessioneel akkoord opgestart. Daar worden afspraken gemaakt over de loonstijgingen en arbeidsvoorwaarden van de komende twee jaar. De werkgevers waarschuwen al een tijd dat de marges voor de onderhandelingen zeer klein zijn.

“Geen geld? Je moet niet ver zoeken! De nodige financiële middelen voor de welvaartsvastheid van de uitkeringen zijn
te vinden in de fiscaliteit. Er is dringend nood aan meer rechtvaardige en progressieve belastingen. Belastingen zijn een
manier om de rijkdom te herverdelen met het oog op solidariteit”, aldus het ABVV.

take down
the paywall
steun ons nu!