Nieuws, België, Topsport, Sponsoring, Olympische spelen, Occupy Antwerp, #occupy -

Occupy Antwerpen sport in het kader van de Olympische Spelen

Occupy A’pen ageert tegen de Olympische Spelen. Zijn die nu overal tegen? Is dat er niet wat over? Sport is toch gezond? We moeten met z'n allen meer bewegen. Grote sportmanifestaties zijn één van de middelen om dat te promoten. De kijker wordt verwend, eerst Europees voetbal, gevolgd door De Ronde van Frankrijk en nu de Olympische spelen. Ik besluit eens goed om me heen te kijken.

dinsdag 31 juli 2012 10:54
Spread the love

Wat zou het gezondste zijn: competitiesport of van op de zetel, met of zonder bierbuik, naar sport kijken?

Voor mij mag het rustig wat minder over sport gaan, maar ik misgun niemand zijn plezier. Na een uitputtende werkdag, kan sport kijken of erover lezen, ontspannen en je krijgt er geen blessures van. Iedereen weet dat topsport ongezond is. Als die topsporters roofbouw op hun lichaam plegen, dan is dat hun keuze. Ze worden niet gedwongen en ze (sommigen dan toch) verdienen schatten. Uiteindelijk is sport voor de meerderheid van de mensen gezond. Toch kent iedereen in zijn naaste omgeving ook wel gevallen van amateursporten die niet zo gezond zijn. Maar die bevestigen als uitzondering uiteraard de regel dat sport gezond is.

Zelf heb ik tijdens mijn legerdienst bij het sporten een blijvend letsel opgelopen. Hierdoor kon ik enkele jaren later sommige oefeningen, tijdens mijn karatetraining, niet goed uitvoeren. Ik ben gestopt (oranje of groene band denk ik) omdat de club steeds meer aandacht besteedde aan de resultaten en steeds minder aan de filosofie achter de karate. Bij de karate-tornooien stond steeds een ambulance klaar en dat was nodig. Door mijn vroegere sportletsel deed ik niet mee aan tornooien en dit paste niet meer in de clubwerking.

Mijn schoonzus en haar broer hebben beiden rugproblemen en steken dat op de atletiek die ze vroeger in clubverband beoefenden. Discuswerpen blijkt een prima manier om je handen te verknoeien. Ik hoor een vroegere werkgever nog vloeken als ‘s maandags na ‘de voetbal’ weer iemand arbeidsongeschikt was en hij zijn loon moest doorbetalen. Vul zelf aan met de verhalen die je kent van vrienden en familie. Het lijkt erop dat, zodra men aan competitiesport doet, alleen de resultaten nog tellen en gezondheid op de tweede plaats komt.

Wat zou het gezondste zijn: competitiesport of van op de zetel, met of zonder bierbuik, naar sport kijken?

Topsport is een commercie als een ander

Topsport brengt, als je de juiste sport kiest, heel veel op. Zowel voor de atleet als voor de sponsor.

take down
the paywall
steun ons nu!