De solidariteitsactie vindt dan maar gewoon op straat plaats (foto Luc Janssens)
Verslag, Nieuws, België, Crown -

Directie Crown stuurt deurwaarders naar solidariteitsactie

De directie van verpakkingsbedrijf Crown in Deurne trok naar de rechter om een solidariteitsactie van de vakbonden te dwarsbomen. Daardoor moeten de honderden sympathisanten van de getroffen werknemers op straat postvatten. “Na de aankondiging van de sluiting, de lock-out van vorige week is dit de derde keer dat de werknemers koud gepakt worden”, zegt Joppe Van Meervelde van het ABVV.

dinsdag 19 juni 2012 12:12
Spread the love

Vijf maanden al leven de meer dan 300 werknemers in grote onzekerheid. De directie wil het verpakkingsbedrijf in Deurne sluiten, maar de onderhandelingen over een sociaal plan lopen bijzonder moeilijk.

Vorige week probeerde de directie de werknemers buiten te sluiten. Als reactie daarop besloten de vakbonden om het bedrijf te bezetten. Met een solidariteitsactie hoopten de vakbonden de werknemers een hart onder de riem te steken. Maar vanmorgen kwamen drie deurwaarders op de proppen met eenzijdig verzoekschrift van het hof van beroep waarin staat dat het terrein onmiddellijk ontruimd moet worden. Iedereen die zich nog op het terrein waagt, riskeert een dwangsom van 2000 euro.

“In de 37 jaar dat ik bij de vakbond werk, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Dit is een totale ontkenning van sociaal overleg. Dit is echt Amerikaanse arrogantie”, zegt Eddy De Decker van ACV-Metea.

“De 305 werknemers hebben samen 6000 jaar anciënniteit. Ze hebben al die jaren kwaliteit geleverd. Die verdienen respect en dat krijgen ze niet van deze directie.  Na de aankondiging van de sluiting, de lock-out van vorige week is dit de derde keer dat de werknemers koud gepakt worden”, zegt Joppe Van Meervelde, afgevaardigde van het ABVV.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!