Filipino’s werken steeds vaker in Rusland
Nieuws, Wereld, Economie, Rusland, Migratie, Filpijnen -

Filipino’s werken steeds vaker in Rusland

Rusland en de Filipijnen zijn in onderhandeling over een bilaterale arbeidsovereenkomst omdat steeds meer Filipijnen in diverse sectoren van de Russische economie werken. Het aantal Filipijnse werknemers nadert de vijfduizend.

woensdag 16 mei 2012 14:36
Spread the love

Formele gesprekken staan gepland voor 30 mei. Nilim Baruah, migratiespecialist bij het Azië-Pacifickantoor van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Bangkok, zegt dat een akkoord tussen Rusland en de Filipijnen positief kan zijn, als het procedures en standaarden voor werving, werk en terugkeer van migranten bevat.

Filipijnse migranten doen in Rusland verschillende soorten werk, variërend van kindermeisje en tuinier tot ingenieur, accountant, bouwvakker en verpleegster.

“Officiële migranten”, Filipino’s die een werkvergunning of migratievisum hebben, zijn er niet veel, zegt Natalia Shcharbakova-Hofmann van de ILO. Veel migranten komen Rusland binnen op een toeristen- of zakenvisum en zoeken via tussenpersonen werk.

Modernisering

Filipijnse migranten worden gezien als een van de vele oplossingen voor de Russische vraag naar personeel. Veel experts stellen dat de economische modernisering van Rusland sterk afhankelijk is van buitenlandse arbeid, met name in de bouw, financiën en huishoudelijk werk.

Meer dan 10 procent van de werkende Filipino’s werkt in het buitenland. Het geld dat zij naar huis sturen, draagt voor zo’n 10 procent bij aan het bruto binnenlands product.

De Filipijnse regering wil dat migranten alleen werken in landen die de arbeidsrechten en de belangen van Filipijnse burgers beschermen. Omdat dat lang niet in alle landen gebeurt, probeert de overheid bilaterale akkoorden te sluiten met gastlanden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!