Verslag, Nieuws, Cultuur, Lokerse Feesten, New order -

Luisterpost: New Order komt naar Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten hadden al de Beach Boys met Brian Wilson voor deze zomer binnen gehaald en vandaag raakte bekend dat de Britse jaren ’80 band New Order ook afzakt naar de Grote Kaai. Op vrijdag 10 augustus.

vrijdag 9 maart 2012 13:28
Spread the love

Onder het motto ‘We used to think that the day would never come’ (de openingszin uit ‘True Faith’*) maakten de Lokerse Feesten bekend dat ze de legendarische Britse band New Order heeft gestrikt voor de editie 2012.

New Order was de formatie die oprees uit de asse van Joy Division, de invloedrijkste new waveband in het postpunktijdperk. Die groep hield ermee op nadat hun zanger Ian Curtis zelfmoord pleegde. New Order ging verder, maar ging al heel snel een kruising tussen new wave rock en elektronische dance spelen die het rocklandschap voorgoed zou veranderen. Meest revolutionair was ‘Blue Monday’, hun bekendste song. Tot diep in de jaren ’90 was het viertal goed voor een rist excellente LP’s en singles (waaronder ‘True Faith’).
In de nieuwe eeuw leek de groep uit Manchester wel voorgoed verdwenen. Tot vorig jaar. Toen verzorgde New Order (zonder Peter Hook, maar met  Bernard Sumner, Stephen Morris, Gillian Gilbert, Phil Cunningham en Tom Chapman) 3 benefietoptredens (Brussel, Parijs en Londen).
Deze zomer zijn ze headliner op onder meer Summersonic, Benicassim, Bestival en dus ook op de Lokerse Feesten. Eergisteren raakte ook bekend dat ex-bassist Peter Hook de overige leden voor de rechtbank sleept.

De ticketverkoop op www.lokersefeesten.be start onmiddellijk.

* Historische noot: ‘True Faith’ werd – volgens een Britse vriend – omwille van die zin door talloze Britse radiostations gedraaid de dag dat Margaret Thatcher aftrad…

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!