Verslag, Nieuws, Wereld, Vredesactie, Anti Navo, Sinterklaas, NATO GAME OVER -

NAVO, wereldleiders met gevaarlijk speelgoed

De Sint stelde zijn vertrek uit België uit voor een bezoek aan de NAVO-top in Brussel van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten. Samen met een delegatie van Vredesactie trok hij naar het NAVO-hoofdkwartier in Evere, maar hij was er duidelijk niet welkom. Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is ... Waren ze bang?

woensdag 7 december 2011 23:37
Spread the love

De Sint is boos. De NAVO creëert immers meer problemen dan ze oplost. Kernwapens in Europa, tien jaar uitzichtloze oorlog in Afghanistan, een duur en nutteloos rakettenschild, …, somt Vredesactie op. “Zo’n club rijke landen die kernwapens heeft en overal ter wereld gewapend ingrijpt is een gevaar voor de wereldvrede”, meent de Sint.

“Daarom stap ik vandaag naar het NAVO-hoofdkwartier. Ik ga de ministers zeggen waar het op staat: jongens, het spel is uit, jullie houden er beter mee op. Het speelgoed waar jullie mee spelen is veel te gevaarlijk.”

Met deze ludieke actie lanceerde de Sint de nieuwe campagne Nato, game over 2012 van Vredesactie. Hij riep iedereen op om zelf humanitaire interventies op te zetten tegen de NAVO. Vredesactie ontwikkelde een handboek waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zo’n geweldloze interventie organiseert. “Als de wereldvrede op het spel staat, is geweldloos tussenkomen noodzakelijk”, aldus Sinterklaas.

De Sint is met deze actie niet aan zijn proefstuk toe. In december 2009 werd de heilige man gearresteerd toen hij de luchtmachtbasis van Kleine Brogel binnendrong om de kernwapens in de zak te steken.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!