G1000 een succes – G OFF Antwerpen ook!
Antwerpen, G OFF -

G1000 een succes – G OFF Antwerpen ook!

zaterdag 12 november 2011 16:55
Spread the love

http://www.atv.be/item/g-bij-vormingplus
Het filmpje van ATV geeft een klein sfeerbeeld van hoe het er bij Vormingplus aan toeging met de G OFF in Berchem.

Meer dan 60 mensen uit de omgeving van Antwerpen hebben op 11 november deelgenomen aan het G OFF debat in Antwerpen.Uit frustratie, uit nieuwsgierigheid, uit verantwoordelijkheidsgevoel…. maar vooral met het idee: “alleen kan ik niets doen, dus misschien is de G1000 wel iets waar we samen de democratie weer zuurstof kunnen geven”.
De G Off bood mensen die niet geselecteerd waren een kans om toch hun mening te geven over thema’s als sociale zekerheid, de welvaart en de financiële crisis en het immigratiebeleid.
Er was zelfs één gepensioneerde man die eerst naar Brussel was afgereisd om het te kunnen meemaken maar hij had geen uitnodiging. Hij is dan maar op de trein naar Berchem gestapt en heeft nog heel actief kunnen meedoen aan de G OFF.

Bij Vormingplus Antwerpen hebben we rechtstreeks het online gebeuren in Brussel kunnen volgen.
We hebben met dezelfde materialen en methoden gewerkt rond dezelfde thema’s.
Alle deelnemers hebben de inleiding van professoren en experten gehoord over sociale zekerheid en de welvaart.
Alleen voor immigratiebeleid hebben we moeten improviseren met de presentatie van prof. Martiniello, want ons debat was vroeger geprogrammeerd dan dat van Brussel.

We hebben in het debatlokaal wél kunnen afronden met de live inleiding van prof. Foblets. Deze was niet alleen zeer helder, maar het gaf ons ook de bevestiging dat de wakkere burgers in heel wat opzichten op dezelfde lijn zitten met de experten. De algemene teneur was dan ook dat de burgers vooruit willen en moeten met de multi-culturele samenleving. Niet alleen in de stad, maar ook in het land, in Europa en in de wereld. Het liefst op een eerlijke en menselijke manier.

De G OFF en de G1000 worden in de komende weken geëvalueerd en becommentarieerd. Eén ding lijkt mij alvast heel duidelijk: dames en heren beleidsmakers, er zijn in heel België wakkere burgers die een mening hebben en die deze kunnen én willen formuleren. U kan het kind met het badwater weggooien, u kan er ook voor kiezen om deliberaties te faciliteren en te stimuleren. Wie weet, een geraadpleegde stem is er misschien wel twee waard?

Marjan Blokland,e
een G-OFFer in lichte staat van exaltatie,

Alles van G1000 is nog online te bezichtigen op
http://webcast.streamdis.eu/mediasite/Catalog/pages/catalog.aspx?catalogId=5eb30fbd-dab8-4787-9ddf-5089d92b6078
Geniet ook van de eindplechtigheid.

take down
the paywall
steun ons nu!