Nieuws, Samenleving, België, Vakbonden, Antwerpen, Ontslagen, BRC, Antwerpse haven, Werknemersafgevaardigden -

Derde week van vakbondsacties bij BRC tegen ontslag 3 werknemers

vrijdag 8 juli 2011 10:35
Spread the love

ANTWERPEN – Voor de derde week op rij voerden de vakbonden in gemeenschappelijk front actie voor de poort van de petroleumraffinaderij BRC (Belgian Refining Corporation) aan de Scheldelaan in de Antwerpse haven.

De directie geeft nog steeds niet thuis wanneer het er om gaat het ontslag van drie werknemers, onder wie twee ABVV-werknemersafgevaardigden, ongedaan te maken.

De vakbonden zijn vastberaden en zullen voort actie blijven voeren. De ontslagen zijn onterecht en dus is de enige gepaste oplossing de reïntegratie van deze drie werknemers.

De directie schuwde een procedure bij de arbeidsrechtbank en koos voor een sanctie: de betaling van een schadevergoeding. Niet toevallig gebeurt dit wel vaker naar het einde van een mandaatperiode van een vakbondsafgevaardigde, dan is immers de te betalen schadevergoeding het kleinst.

Koopjesperiode betekent ook uitverkoop van lastige (lees sterke en geëngageerde) werknemersvertegenwoordigers. De echte oplossing is een afdwingbaar reïntegratierecht. Werknemersafgevaardigden willen geen centen, maar het behoud van hun job en hun vertegenwoordigend mandaat!

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!