Nieuws, Afrika -

Tunesië werkt aan democratie

zaterdag 16 april 2011 21:30
Spread the love

Na de revolutie beweegt heel wat in Tunesïe, niet alleen bij de 42 partijen die momenteel op de kieslijsten staan – de verkiezingen vinden plaats op 24 juli – maar ook bij de andere machten in het land.

Twee weken geleden kwamen de advocaten van de stad Sousse samen in Port El Kantoui, een badplaats zo’n 80 kilometer ten zuiden van Tunis. Advocaten opperden er nieuwe ideeën en wetten om van Tunesië een democratisch land te maken naar het voorbeeld van Europa. Die overschakeling willen ze onafhankelijk tot stand brengen, zonder hulp van Europa.

Opvallend was de grote aanwezigheid van de binnenlandse pers op het colloquium. Ik sprak er met een journalist die in de periode van Ben Ali enkel over sport durfde schrijven. Nu is hij politiek journalist geworden.Dat vertelt veel over de evolutie en hoe snel die gebeurd is.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!