Nieuws, Cultuur, De week in muziek -

Luisterpost: De week in muziek 12.04

Een overzicht van wat er in de muziek allemaal gebeurd is of te gebeuren staat. Met concertnieuws en –tips, de nieuwste cd’s, een stel downloads. Namen? Elvis Costello, Foo Fighters, Panda Bear, Low, Okkervil River…

dinsdag 12 april 2011 09:39
Spread the love

Downloads

Om de week met een lichte noot te beginnen: gratis tracks van de veelbelovende The Van Doos en Milk White White Teeth vind je hier.

Een heleboel gratis tracks liggen hier klaar, met onder meer moois van Low, Okkervil River, Wye Oak, JJ, MSTRKRFT, Papercuts, Dum Dum Girls…

En het moeten niet altijd vreemde bands zijn die gratis songs weggeven. Drums are For Parades schenkt op hun eigen site het heavy ‘Enjoy Your Psychosis’ weg. Opgelet, slechts voor een beperkte tijd en met de stem van niemand minder dan Chris Goss van Masters of Reality. Ook het fijne Belgische Headphone is in vorm, zoals uit hun gratis nieuwe single ‘Woods’ blijkt.

Het Amerikaanse duo Wires Under Tension promoten hun knap debuut ‘Light Science’ met deze gratis track.

Live

Heel wat concerten werden de laatste week aangekondigd, daaronder de terugkeer van Beirut op 14 september naar de AB en een extra soloconcert van Elvis Costello op 17 november in het Koninklijk Circus.

De festivals lieten zich evenmin onbetuigd. Het Gentse Boomtown (19 – 23 jui) gaf ook, al een reeks namen vrij: Avi Buffalo, The Phoenix Foundation, Deerhoof, Spokes, Marble Sounds, A Brand, An Pierlé & White Velvet, The Bony King of Nowhere en Amatorski. Ook al tijdens de Gentse Feesten valt het Elektronisch muziekfestival 10 Days Off met onder meer Richie Hawtin, Jesse Rose, Nicolas Jaar, Matias Aguayo, Laserkraft 3d, Greg Wilson en Aeroplane.

Niet ver daar vandaan ligt Lokeren en de Lokerse Feesten hebben aan hun line-up alvast de volgende klasbakken toegevoegd: op 29 juli Goose, Kelis, Primal Scream Present Screamadelica Live en Das Pop. Op 3 augustus Ozark Henry, gouwe ouwe Joe Cocker en Bart Peeters.

Ook het Cactus Festival (8/9/10 juli) pakte uit met grote namen daaronder Bryan Ferry (bevestigd en dat ondanks het feit dat de man vorige week in een ziekenhuis belandde), Lamb, Junip, Fool’s Gold, Keziah Jones, Lady Linn…

Een ander groot gebeuren is de tiende editie van TW Classic op 9 juli met Bryan Adams, Texas, Simple Minds, James Blunt, The Faces feat. Mick Hucknall en Selah Sue.

Suikerrock (Tienen) kondigde dan weer de komst van Moby, Basement Jaxx en Heather Nova aan, naast reeds eerder vrijgegeven namen als Tom Jones, Triggerfinger, Iggy & The Stooges en Deep Purple with The Neue Philharmonie Frankfurt en een rist Belgen. 

Vanaf 19 juni starten ook weer de zalige concerten in Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Op de affiches onder meer Angie Stone, Bart Peeters, Daan, George Clinton, CocoRosie, Gotan Project…

Het Roots & Roses Festival in Lessen op 1 mei kondigt dan weer een complete affiche aan met Bob Log III,  Bjorn Berge, The Sore Losers, Hayseed Dixie, The BellRays, David Eugene Edwards (Woven Hand/16 Horsepower), The Jim Jones Revue, Giant Sand en Triggerfinger.

Dichter in tijd deze week op dinsdag Rupa & The April Fishes @ Cactus Club@MaZ, Brugge donderdag Horse Feathers in Nijdrop in Opwijk en op vrijdag in de 4AD (Diksmuide) Boban i Marko Markovic Orkestar, terwijl ook Balkan Trafik in de Bozar van start gaat. Voor meer nieuws en links zie onze concertkalender.

Nieuwe releases

Een greep uit het aanbod:

Hauschka – Salon Des Amateurs

Panda Bear – Tomboy

Vivian Girls – Share the Joy

Low – C’mon

Arsenal – Lokemo

Architecture in Helsinki – Moment Bends 

Holy Ghost! – Holy Ghost 

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra I Lumia Mo Kher

Intense – Burn in Beautiful Fire (Indie Recordings)

Laura Vane & The Vipertones – Sugar Fix 

Smith Westerns – Dye It Blonde

Golden Kanine – Oh Woe!

Cass McCombs – Wit’s End

Bell X1 – Bloodless Coup

Jamie Woon – Mirrorwriting 

The Feelies – Here Before

Foo Fighters  – Wasted Light

Alison Krauss & Union Station  – Paper Airplane

Paul Simon  – So Beautiful Or So What

TV On The Radio  – Nine Types Of Light

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!