Verslag, Nieuws, België, Lokaal, Frietrevolutie, Frietplein, Joke Van Leeuwen, Saskia De Coster, DJ Bootsie Butsenzeller, Een solidair België. -

Feestelijke inhuldiging Frietplein Antwerpen

dinsdag 29 maart 2011 20:55
Spread the love

ANTWERPEN — Na de frietrevolutie van 17 februari, riep het platform “Niet in onze naam – jong” de jongeren van het land op om op 29 maart voor de tweede keer op straat te komen. Pleinen in verschillende steden werden omgedoopt tot Frietplein. 

Ook in Antwerpen trokken jongeren naar de Groenplaats voor frieten, muziek en speeches van auteurs Joke Van Leeuwen en Saskia De Coster. DJ Bootsie Butsenzeller stond in voor het slotconcert.

Op 29 maart breken we opnieuw een wereldrecord. We zitten dan al 289 dagen zonder regering. “289 dagen lang onderhandelen politici over de splitsing van het land en het einde van een solidair België. Dat is niet wat de jeugd van dit land wil”, klinkt het bij de organisatoren.

Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!