Digg onderzoekt kaping door conservatieve groep
Nieuws -

Digg onderzoekt kaping door conservatieve groep

De sociale netwerksite "Digg" onderzoekt de beschuldiging dat een groep conservatieve gebruikers de site censureerde door systematisch progressieve inhoud weg te stemmen.

dinsdag 10 augustus 2010 16:01
Spread the love

Digg is veruit de meest invloedrijke sociale nieuwssite, waar de gebruikers kunnen stemmen of artikels hoger of lager geplaatst moeten worden. Enkel de meest populaire artikels halen de hoofdpagina en worden zo veel meer gelezen.

Uit een artikel op de alternatieve nieuwssite AlterNet blijkt nu dat veel artikels met een progressieve inslag op Digg systematisch “begraven” zijn door een groep conservatieve gebruikers. “Een groep van bijna honderd conservatieven hebben zich verenigd in een Yahoo Group met als naam ‘Digg Patriots’ (DP) om strategieën te bespreken om Digg en andere sociale netwerksites te censureren”, schrijft AlterNet. “DP is gesticht op 21 mei 2009, sindsdien zijn veertigduizend artikels behandeld aan een maandelijkse ratio van drie- à vierduizend per maand.”

De groep zou het vooral gemunt hebben op artikels met een andere politieke strekking, maar ook stukken rond onderwijs, homofobie, wetenschap en de klimaatverandering.

Digg heeft nog niet officieel gereageerd op de aantijgingen, maar oprichter Kevin Rose liet via Twitter al weten dat “de zaak onderzocht wordt.” (JG)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!