De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ondernemend zijn is …  (over de oprichting van een nieuwe coöperatieve bank)
Sociaalecologische economie, Ondernemen, Coöperatieve banken, Duurzame economie, NewB -

Ondernemend zijn is … (over de oprichting van een nieuwe coöperatieve bank)

donderdag 18 augustus 2011 11:39
Spread the love

        Er bestaat een ideologisch gedreven misvatting dat mensen enkel ondernemen als het hun egoïstische honger voedt. Sommigen gaan daar zelfs zover in dat men de maatschappij wil hervormen, de solidariteitsmechanismen wil afschaffen of minimaliseren, om op die wijze de egoïstische drijfveer van het individu maximaal uit te dagen. Met als gevolg een maatschappij die gedomineerd wordt door egoïstisch ondernemende individuen en bedrijven.

       Laat de coöperatieve bank in de maak, het zoveelste bewijs in de rij zijn dat mensen ondernemen om redenen die verre van egoïstisch zijn. Weer een stap verder in een maatschappij die gedomineerd wordt door sociaal-ecologische solidaire individuen en bedrijven.
               

       Veel werklozen zijn vandaag op zoek naar, en vele studenten hopen morgen te kunnen starten in, een volwaardige job met sociale en ecologische meerwaarde.
              

       Laat deze coöperatieve bank in de maak een toekomst geven aan hen. We moeten vooruit, Handen uit de mouwen.
 

link naar artikel over deze coöperatieve bank in wording op dewereldmorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!