De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Government meets Anonymous: grootste cyberaanval ooit in respons op sluiting Megaupload.com
Overheid, Cyberaanval, Anonymous, Megaupload -

Government meets Anonymous: grootste cyberaanval ooit in respons op sluiting Megaupload.com

vrijdag 20 januari 2012 11:44
Spread the love

In de uren die volgden op het offline halen van de Amerikaanse filesharingwebsite Megaupload en het in verdenking stellen van 7 executives van het bedrijf  – waarvan er vier werden gearresteerd – van het stelen van door auteursrecht beschermde content voor een waarde van 500 miljoen dollar, heeft het internationale computerhackerscollectief Anonymous gereageerd met wat het naar eigen zeggen ‘de grootste cyberaanval in de geschiedenis is’ tegen websites van de overheid en de muziekindustrie.

Megaupload voorzag in het gratis, of tegen kleine vergoeding, stallen van grote bestanden (waaronder films), die door iedereen kunnen worden bekeken. Maar het Amerikaanse gerecht beschuldigt Megaupload er van ‘een criminele organisatie te zijn die zich onder andere bezighoudt met het witwassen van geld.’

In een communiqué zegt Anonymous als onderdeel van een vergeldingsactie de volgende sites te hebben neergehaald:

justice.gov

universalmusic.com

riaa.org

mpaa.org

copyright.gov

hadopi.fr

wmg.com

usdoj.gov

bmi.com

fbi.gov

Eerder deze week gingen verschillende websites 24 uur lang op zwart uit protest tegen SOPA, een omstreden wet die het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermd materiaal via internet tegen moeten gaan.

http://www.guardian.co.uk/technology/2012/jan/19/us-government-megaupload-piracy-indictment

http://pastebin.com/WEydcBVV

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!