De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kan Anonymous het stroomnetwerk platleggen?
Anonymous, Aanval, Stroomnetwerk, Hackersgroep -

Kan Anonymous het stroomnetwerk platleggen?

donderdag 23 februari 2012 23:18
Spread the love

De National Security Agency van de Verenigde Staten vreest dat de hackersgroep Anonymous machtig genoeg is om het stroomnetwerk plat te leggen. In de krant Wall Street Journal staat dat generaal Keith Alexander daarvoor heeft gewaarschuwd in het Witte Huis. Andere officieren zijn ook bezorgd over de destructieve kracht van Anonymous, maar een deel verwacht dat de hackersgroep nog drie tot vijf jaar nodig heeft om zo`n grootschalige operatie op touw te zetten.

Anonymous is niet vies van ambitieuze doelwitten. Eerder werden de FBI en CIA aangevallen en vorige week dreigde de groep om op 31 maart heel het internet plat te leggen. Die aanval krijgt de naam ‘#Opglobalblackout ‘ mee en bestaat erin de 13 rootsrevers die alle url’s wereldwijd controleren gelijktijdig plat te leggen. Of dat mogelijk is maar al te zeer de vraag, schrijft The Next Web, volgens wie het om een ‘gigantische operatie’ zou gaan. Experts denken dat zo`n aanval geen kans van slagen heeft. Ook een aanval op een stroomnetwerk zal volgens hen slechts tot beperkte schade leiden.

De beheerders van stroomnetten zijn voorbereid op serieuze aanvallen. Bovendien zijn hun backupsystemen paraat. Toch moet het gevaar niet worden onderschat. Wat als een buitenlandse terroristische groepering of een vijandelijk staatshoofd investeert in een destructief plan en vervolgens de klus uitbesteedt aan Anonymous?

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204059804577229390105521090.html?KEYWORDS=anonymous

http://thenextweb.com/insider/2012/02/16/opglobalblackout-is-anonymous-ploy-to-blackout-the-entire-internet-could-it-work/

Bron : The Wall Street Journal /Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!