De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Toen datzelfde openbaar ministerie er dan ook nog eens aan toevoegde dat het omtrent de verwisseling van deze computer contact opnam met Jan Kerkhofs, 'slachtoffer' én belanghebbende in de zaak over de anonieme brief, waarvoor ik dus terecht sta, werd het mijn advocaat te veel. Zoiets creëert nu eenmaal een schijn van partijdigheid.

 

Meester Scheerlinck vroeg om de verdere zitting achter gesloten deuren te houden, voorafgegaan door een overigens sarcastisch bedoelde uitspraak: "Het kan zijn dat mijn cliënte overal complottheorieën in ziet, maar over het waarom, dat kan ik enkel achter gesloten deuren zeggen. Pers en andere aanwezigen moesten dus de zaal verlaten.

Over wat daar allemaal achter gesloten deuren gezegd is, ga ik niet verder uitwijden. Ik zal het houden op wat mijn advocaat er na afloop van de zitting over zei: Een laatste poging om het parket verder te beschermen tegen de eigen zottigheden die het aanvangt”.

Hierbij nog een een klein aanvullend practicum: via deze link  kan je een foto downloaden.Open Kladblok en sleep de foto daarin, scroll vervolgens naar beneden. Ik heb hetzelfde gevraagd aan FGP Dendermonde (de Federale Gerechtelijke Politie, nvdr.) tijdens het allerlaatste verhoor in deze zaak. En toen werd het stil. Doodstil.

Men zegt dat Vrouwe Justitia niet voor niets een blinddoek draagt, officieel als symbool voor de onpartijdigheid/onafhankelijkheid van de rechter bij het maken van een vonnis, en als indicatie van het feit dat een rechter 'blind' hoort te zijn voor de verschillen tussen mensen. De weegschaal die ze vasthoudt, staat dan voor de afweging van bewijzen en getuigenissen ten voordele of ten nadele van de verdachte. Het zwaard, ten slotte, symboliseert het vonnis dat door de rechter wordt geveld.

Je kan er natuurlijk een andere interpretatie aan geven:

Indien Vrouwe Justitia haar blinddoek zou afnemen en ten volle geconfronteerd zou worden met alle juridische blunders, procedurele fouten en dergelijke meer in dit land, is de kans vrij groot dat de weegschaal compleet uit balans geraakt, en gezien de hoeveelheid scheef-recht, is het niet uitgesloten dat ze het zwaard hanteert om harakiri te plegen, vanwege de koppig-deviante weerbarstigheid van sommige magistraten in hun ivoren toren, die ten koste van alles niet willen toegeven dat justitie fouten maakt.

“Men oogst wat men zaait", een gekende spreuk. In Dendermonde heeft men getracht rottigheid te zaaien, maar rottigheid kan niet groeien, enkel verwelken en vergaan in een stinkende vettige brij. De muffe dampen en de gassen die daarbij vrijkomen, hebben ze zelf gedurende drie jaar mogen inhaleren. Noem het ‘het boomerang- effect’, of desgewenst ‘slecht karma’…

Op 31 oktober, de dag van Halloween, valt het vonnis over beide zaken. Het zal afwachten worden of de rechter de griezels en spoken loslaat uit de vermolmde kerker van enkele zieke geesten (lees: collega-magistraten), of dat er in Dendermonde toch nog iets kan bloeien in plaats van rotten, namelijk datgene waarop niet alleen ikzelf maar ook tal van anderen al gedurende drie jaar zitten te wachten: rechtvaardigheid.

Anja Hermans is activiste en burgerjournaliste bij De WereldMorgen.

 

Externe Links:

 

 

Lees ook:

 

 

Douglas De Coninck+ Hermans Anja+rechtbank Dendermonde+werkstraf -

250 uren werkstraf geëist voor ‘beraamde’ dubbele moordaanslag op magistraten?

maandag 8 oktober 2012 12:19
Spread the love

Inderdaad, dat is de straf die het openbaar ministerie van Dendermonde tegen mei eist.Even recapituleren voor diegenen die niet kunnen volgen, of door het bos de bomen niet meer zien: 

take down
the paywall
steun ons nu!