Screenshots YouTube
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Parlementslid Israël, ambtenaar VS, ‘massaverkrachting’, Palestina testlabo voor wapenhandel Israël: vier video’s

OferCassif, lid van de Knesset, vreest interne burgeroorlog in Israël. VS-ambtenaar Josh Paul nam ontslag wegens VS-wapenleveringen aan Israël. Electronic Intifada ontrafelt de recente propaganda van Israël over 'massaverkrachtingen' door Hamas. Gaza is een immens labo voor de verkoop van 'battle tested' wapentuig aan andere regimes. Vier Tegendraads 'not your average mainstream'-kijkvoer.

vrijdag 15 december 2023 12:01
Spread the love

 

Joods-Israëli Ofer Cassif is een lid van het Israëlisch parlement voor de partij Hadash (Democratisch Front for Peace and Equality) die 4 verkozenen heeft (de Knesset heeft 120 leden). Hij is een zeldzame menselijke stem voor het Palestijnse recht op zelfbeschikking. Recent werd hij geschorst uit de parlementszittingen. Hij is pessimistisch over de toekomst van Israël. “Er komt een burgeroorlog tussen de radicale zionisten en de rest van de bevolking, mensen als ik zijn het eerste doelwit”.

 

Josh Paul is voormalig directeur parlementaire zaken voor het Bureau of Political-Military Affairs, dat de transfer van VS-wapens naar andere landen coördineert. Hij nam in oktober ontslag als ambtenaar uit protest tegen de levering van wapens aan Israël en de belegering van Gaza. Hij sprak over zijn beweegredenen met Amy Goodman van de alternatieve Amerikaanse zender Democracy Now!

 

Palestijns-Amerikaans journalist Ali Abunimah van Electronic Intifada ontrafelt, samen met Asa Winstanley, Nora Barrows Friedman en Jon Elmer, de recente propaganda van Israël over beweerde groepsverkrachtingen door Hamas op 7 oktober. Deze ‘revelatie’ volgt steeds hetzelfde scenario, te beginnen met sensationele beweringen die massaal worden verspreid waarna het verhaal geleidelijk aan terug uit elkaar valt, nadat de sensationele weergave van de leugen zijn werk heeft gedaan.

 

In zijn programma The Chris Hedges Report voor alternatieve zender The Real News bespreekt onafhankelijk onderzoeksjournalist Chris Hedges met onderzoeker Anthony Loewenstein hoe Israël verdient aan zijn afslachting van het Palestijnse volk. “De Palestijnen zijn menselijke proefdieren voor de Israëlische wapenproducenten die hun moordende tuigen wereldwijd verkopen als ‘battle tested’, niet zomaar uitgetest in laboratoria of op oefenterreinen maar in echte slagvelden met echte slachtoffers.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!