Screenshot Gabor Maté
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Ben Norton, Gabor Maté en Yanis Varoufakis brengen u ‘Not the Mainstream News about Palestine’

Ook deze week is onze selectie van Tegendraads Leesvoer met vier YouTube's volledig gewijd aan de gruwel van Gaza, met twee analyses van Ben Norton, Gabor Maté en een panel over 'wat te doen' onder leiding van Yanis Varoufakis. De berichtgeving van de mainstream media over Palestina is zoals steeds – jammer genoeg – eenzijdig en vooringenomen. Daarom dit tegengif.

vrijdag 20 oktober 2023 11:33
Spread the love

 

Amerikaans onafhankelijk onderzoeksjournalist Ben Norton is een essentiële bron van non-mainstream informatie met zijn videoproject Geopolitical Economy. In deze aflevering herinnert hij ons er aan dat de Palestijnse bevolking het recht heeft op gewapend verzet tegen Israëlische kolonisering, volgens de bepalingen van het internationale recht.

Eveneens van Ben Norton. Israël is bezig met de etnische zuivering van Gaza terwijl het Westen goedkeurend toekijkt. Leden van de regering zeggen dat letterlijk. De VS hebben er altijd alles aan gedaan om een onderhandelde vrede te verhinderen en doen dat ook nu, terwijl de EU zichzelf heeft herleid tot een makke, laffe volger. Wat de VS doen is Israël actief aanmoedigen om nog erger tekeer te gaan.

Hamid Acharrab praat met therapeut Gabor Maté over Palestina. Gabor Maté is een Holocaust-overlever die als jonge man een overtuigd Zionist was, tot hij de Palestijnse werkelijkheid van ‘een land zonder volk voor een volk zonder land’ leerde kennen. Hij vat die werkelijkheid samen in 19 minuten.

Yanis Varoufakis kleurt niet binnen de lijntjes. Dat is de volgers van deze nieuwssite al langer bekend. Hij weigert de uitval van Hamas te veroordelen – wat niet hetzelfde is als die goedkeuren – zolang de apologeten van Israël weigeren 75 jaar terreur, onteigening, uitdrijving, bezetting, kolonisering en apartheid te veroordelen. Een logische redenering die in een normaal functionerende wereld zonder meer vanzelfsprekend zou moeten zijn. Dat is het niet. Deze YouTube van DiemTV is een discussie tussen Yanis, Erik Edman, politiek directeur van Diem en auteur Juliana Zita.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!