Screenshots Naled Capitalism, Multipolarista, Pushback, Jonathan Cook, Minerva
Mediakritiek -

Wat hebben andere alternatieve media deze week te bieden? Onze selectie

Deze week keken we naar websites met een duidelijke naam: Naked Capitalism en Multipolarista. Verder de onmisbare Jonathan Cook over de Britse regeringscrisis, een video van Pushback, het programma van onafhankelijk journalist Aaron Maté, over hoe de VS en Groot-Brittannië elke poging tot onderhandelen in Oekraïne saboteren en van eigen bodem denktank Minerva over de échte loonkloof, die waar de werkgevers over zwijgen.

vrijdag 7 oktober 2022 15:55
Spread the love

 

John Helmer is de enige nog overblijvende onafhankelijke westerse journalist in Moskou, niet verbonden met de mediaconcerns hier. Hij was hoogleraar politieke wetenschappen in de VS en adviseur van president Jimmy Carter (1977-1981). Zijn onderzoekshypothese: Nord Stream I en II werden gesaboteerd door de Poolse zeemacht, onder het goedkeurend oog van de VS-zeemacht ter plaatse.

 

De jaarlijkse VN-Algemene Vergadering van september 2022 werd naar vaste gewoonte compleet genegeerd door de Westerse media – op de toespraak van Biden na. Er werden echter zeer belangrijke standpunten ingenomen over Oekraïne, Cuba en Palestina. Colombiaans president Gustavo Petro riep op tot een einde aan de ‘oorlog tegen de drugs’ en stelt dat het kapitalisme met zijn drug, de ‘verslaving aan geld en olie’ de wereld aan het vernietigen is.

 

De artikels van onafhankelijk journalist Jonathan Cook zijn onmisbare lectuur. De ‘vrije markt’ die nu genadeloos inhakt op Brits Conservatief eerste minister Liz Truss kan niet wachten op een vervanging door Labour nu die partij onder voorzitter Keir Starmer identiek hetzelfde soft-Conservatieve beleid zal leveren, met wat zachtere woorden. Dit systeem zou een eerste minister Jeremy Corbyn verpletterd hebben.

 

 

Journalist Aaron Maté sprak met voormalig NAVO-adviseur Jacques Baud over de ondermijning van het vredesakkoord van april door de VS en Groot-Brittannië. “Het doel van het westen is niet de overwinning van Oekraïne, het doel is de nederlaag van Rusland. Het probleem is dat niemand een zier geeft om Oekraïne. We hebben Oekraïne geïnstrumentaliseerd voor de strategische belangen van de VS – niet eens voor Europese belangen.”

 

Terwijl de werkgeversorganisaties alle clichés recycleren over de desastreuze loonindexering is daarbuiten in de echte wereld een andere evolutie bezig. Sinds 1999 en vooral sinds 2015 verliezen de lagere lonen permanent aan reële koopkracht, terwijl bij de hoge lonen exact het omgekeerde gebeurt. Een uitgebreide analyse van denktank Minerva. De dualisering van de maatschappij neemt met rasse schreden toe: meer voor daarboven, minder voor daaronder.

 

Vorige selecties van alternatieve nieuwsbronnen in ons dossier Tegendraads Leesvoer.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!