Video - and

“Spoormensen zijn fier op hun dienstverlening, krijgen niet de middelen om die te leveren”

In gesprek met DeWereldMorgen.be legt Koen De Mey uit waarom de vakbonden het noodzakelijk vinden op woensdag 5 oktober een staking te organiseren. Koen is voorzitter van ACV-Transcom, dat het spoorpersoneel van NMBS en Infrabel vertegenwoordigt.

maandag 3 oktober 2022 18:06

“De regering maakt mooie plannen voor de komende 20 jaar maar stelt daar geen middelen tegenover. Onze spoormensen hebben een professionele fierheid om een maximale kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden, maar kunnen dat niet zonder de nodige middelen.”

Alleen al dit voorjaar werden 20.000 treinritten afgeschaft. Het kan volgens hem niet langer bij mooie woorden blijven. Koen De Mey blikt tevens terug op de voorbije twee jaar: “De erkenning voor onze mensen dat zij wél onverminderd zijn blijven werken tijdens de pandemie is jammer genoeg gesmolten als sneeuw voor de zon.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!