Ossan Zeer - Letters door Griet Vandenberghe - Foto: Kathy Orbie

Lijflied voor iedereen met chronische pijn

Voor gemiddeld 1 op 4 mensen is chronische pijn de realiteit. Toch blijft dit vaak onbesproken en onderbelicht. Om meer aandacht te vragen voor de impact van alle dagen pijn ging Brein Storm vzw de muzikale kant op. Peter Slabbynck (Red Zebra) en Augustijn Vermandere verbroederden voor dit goede doel en brachten samen het lied Ossan Zeer (altijd pijn) uit. Beluister deze ingetogen, West-Vlaamse variant van de wereldhit I can't live in a living room.

woensdag 9 maart 2022 12:08
Spread the love

Altijd pijn

Meer aandacht voor en onderzoek naar chronische pijn, daarvoor ijvert Brein Storm, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De vzw werd opgericht door Sabrine Desaever, zelf moeder van een zoon die al sinds zijn 16de moet samenleven met pijn. Tristan, ondertussen 26, kreeg na een lange zoektocht de diagnose cervicale dystonie. Hij is een van de gezichten in de videoclip van Ossan Zeer, die onder regie van jong filmtalent Nora Maerten werd opgenomen in Villa Doudou in De Panne.

Voor de tekst van het lied lieten Slabbynck en Vermandere zich inspireren door getuigenissen van mensen met chronische pijn in het boek Zinvol ziek van Lynn Formesyn, waar De Wereld Morgen vorig jaar een interview rond publiceerde. Dit lijflied voor pijnpatiënten bezingt zowel het leed als de liefde voor het leven. Genieten van de kleine dingen wordt misschien wel een van de grootste dingen wanneer de vanzelfsprekendheden verweven met een goede gezondheid wegvallen.

 

Meer leesvoer:

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!