Bron: Gemaakt door Docwerkers
Video - , and

Reportage ‘Waarom werk niet werkt’

We worden geacht van ons werk te houden, maar houdt ons werk ook wel van ons? "Aan het einde van de dag behandelt je job je als een werknemer en niet als een lid van de familie", aldus de Amerikaanse journaliste Sarah Jaffe van het boek 'Work won't love you back'. Freelance journaliste Selma Franssen uit Brussel spreekt haar en psycho-analyticus Paul Verhaeghe in onze reportage 'Waarom werk niet werkt' om antwoord te krijgen op deze zeer actuele vraag. Dinsdag 22 juni om 17u bij ons online in première!

woensdag 16 juni 2021 16:58
Spread the love

 

Als we iemand ontmoeten is onze tweede vraag vaak: ‘Wat doe je?’ Dat zegt iets over hoe bepalend onze job is geworden voor onze identiteit. Vandaag moet je job je passie zijn – of je nu een magazijnmedewerker, academicus of pakjesbezorger bent.

Tegelijkertijd is er een epidemie van burn-out: werk maakt ons ziek. Terwijl wij toegewijd zijn aan ons werk, wordt de arbeidsmarkt steeds onzekerder en flexibeler. Moest je werkelijk zoveel voldoening kunnen halen uit elke job, waarom worstelen dan zoveel mensen met hun werk? Hoe zijn we in deze situatie beland en kan het ook anders?

Bron: Gemaakt door Docwerkers

Freelance journaliste Selma Franssen onderzoekt in deze uitzending waarom werk niet werkt. Ze stapt met haar vragen naar psycho-analyticus Paul Verhaeghe en de Amerikaanse journaliste Sarah Jaffe, die onlangs het boek Work won’t love you back schreef. Hoewel ze allebei vanuit een andere achtergrond naar de arbeidsmarkt kijken, lijken hun conclusies opvallend sterk op elkaar.

Bekijk hier de reportage:

 

De reportage is ook als podcast via ons podcast-kanaal te beluisteren:

 

Praktische informatie:

Live uitzending reportage ‘Waarom werk niet werkt’:

Wanneer: vanaf dinsdag 22 juni
Waar: Facebookpagina van DeWereldMorgen.be
Gemaakt door: Docwerkers vzw
Entree: Gratis en geen inschrijving nodig

 

 

 

 

Logo

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!