Iran: Pro-regeringsburgerwachten vallen vrouwen aan die actie voeren tegen verplichte hoofddoek
Video, Samenleving -

Iran: Pro-regeringsburgerwachten vallen vrouwen aan die actie voeren tegen verplichte hoofddoek

Verschillende video’s, die de afgelopen weken verspreid werden op sociale media, tonen aan hoe Iraanse vrouwen geïntimideerd en aangevallen worden door de zedenpolitie en pro-regeringsburgerwachten die de wetgeving over de verplichte hijab willen afdwingen, waarschuwt Amnesty International.

dinsdag 12 maart 2019 15:20
Spread the love

Verschillende video’s, die de afgelopen weken verspreid werden op de sociale media, tonen aan hoe Iraanse vrouwen geïntimideerd en aangevallen worden door de zedenpolitie en pro-regeringsburgerwachten die de wetgeving over de verplichte hijab willen afdwingen.

Op de video’s zijn volgens Amnesty International gewone burgers en zedenpolitie in burgerkledij te zien die – in naam van de “goede zeden” – vrouwen lastigvallen en aanvallen omdat ze actie voeren tegen het hoofddoekengebod. De aanvallers lijken brutaler te worden nu de vrouwen meer en meer het geweld proberen te filmen en verspreiden via sociale media.

The video’s zijn online geplaatst door de prominente Iraanse journaliste en vrouwenrechtenactiviste Masih Alinejad, die in de VS woont en reeds verschillende high-profile online campagnes tegen de gedwongen hijab in Iran heeft gevoerd.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!