Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie kwamen in de helft van 2016 naar schatting 225.095 migranten en vluchtelingen Europa binnen via de zee (Ilaria Vechi/IPS)

Recordaantal dode vluchtelingen op Middellandse Zee in eerste helft 2016

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn bijna drieduizend vluchtelingen omgekomen op de Middellandse Zee. Dat is een record.

dinsdag 5 juli 2016 11:09
Spread the love

Volgens de jongste cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) kwamen dit jaar tot 30 juni 2889 migranten en vluchtelingen om op de Middellandse Zee. Nooit eerder vielen er in een half jaar zoveel doden. In dezelfde periode vorig jaar vielen er 1050 doden. In juni 2016 alleen al kwamen 383 mensen om, bijna 13 per dag.

Volgens de IOM kwamen in de eerste jaarhelft naar schatting 225.095 migranten en vluchtelingen Europa binnen via de zee. Ze kwamen vooral via Italië en Griekenland. De Libische kustwacht redde meer dan 8600 mensen. Voor de kust van Italië werden 66.000 mensen gered.

“Migranten blijven de gevaarlijke, risicovolle reis maken, in precaire omstandigheden, in slecht uitgeruste boten, waardoor ze kwetsbaar zijn voor de zware reis en voor de uitbuiting van criminele netwerken onderweg”, zegt Othman Belbeisi, IOM-verantwoordelijke in Libië.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!