Zingen en dansen voor het klimaat

Transitie Kontich en Hart Boven Hard Antwerpen organiseerden zondag een bonte klimaat-actie aan de scheldekaaien.

zondag 22 november 2015 18:37
Spread the love
Onder het motto ‘Alleen mensen kunnen het tij keren’, was deze actie bedoeld als pre-climate bijeenkomst voor Antwerpenaren die ofwel niet mee kunnen naar de klimaatmars in Parijs volgende week, ofwel alvast willen warmdraaien voor de mars. De klimaatmars werd intussen echter afgeschaft naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Dat maakte deze actie in Antwerpen alleen maar relevanter volgens de organisatoren: “het is niet vijf voor, maar vijf na twaalf voor het klimaat. Nu maar hopen dat onze beleidsmakers in actie schieten,” klonk het.

Een paar honderd mensen verzamelden onder de hangars aan de Schelde om samen te zingen voor het klimaat en een levende mensenketting te vormen. Begeleid door twee koren en een groep percussionisten zong de massa het nummer van Nic Balthazars actie ‘Sing for the Climate’. Vervolgens werd een levende ketting gevormd langs de getijdenmuur om opnieuw af te sluiten met muziek.

De duikbrillen en snorkels die een aantal actievoerders droegen symboliseerden het stijgende waterpeil als een gevolg van de klimaatverandering. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!