Foto: Evy Menschaert

Hart Boven Hard organiseert zondag wakes in solidariteit met alle slachtoffers terreur en oorlog

Als reactie op de terreur in Parijs organiseert burgerbeweging Hart Boven Hard nu zondag wakes in verschillende steden. Dit in samenwerking met een breed arsenaal aan middenveldorganisaties. Brussel, Gent en Antwerpen sprongen op de kar, net als heel wat kleinere steden zoals Aalst, Hasselt en Brugge.

zaterdag 14 november 2015 14:53
Spread the love

“Een wake tegen de haat, in solidariteit met alle slachtoffers van terreur en oorlog”, zo omschrijft Wouter Hillaert de inzet van de wakes. “We willen benadrukken dat de terreur die gisteren Parijs getroffen heeft, niet kan aanzien worden als een geïsoleerd feit. Wat in Parijs plaatsvond, staat niet los van wat in Syrië of Irak gebeurt. Wat nodig is, is een globale solidariteit met alle slachtoffers van terreur en oorlog, wereldwijd.”

Hart boven Hard is de drijvende kracht achter een reeks van wakes en bijeenkomsten die zullen georganiseerd worden in diverse Vlaamse steden. Voor de organisatie van de wakes zal samengewerkt worden met lokale kernen van Hart boven Hard en diverse plaatselijke en bovenlokale organisaties. De wakes zullen zondag doorgaan op verschillende momenten verspreid over de dag.

De aanvragen voor wakes lopen volop, lang niet alle aanvragen zijn al goedgekeurd, deze lijst is dus onder voorbehoud: 

 • 14.00 . Aalst, Vredesplein
 • 14.00 . Antwerpen, Groenplaats
 • 18.30 . Brugge, Burg
 • 14.00 . Brussel, locatie nog onbekend (blijf op de hoogte)
 • 17.00 . Gent, NT Gent
 • 14:00 . Geraardsbergen, Markt
 • 14.00 . Hasselt, Kolonel Dusartplein
 • 14.00 . Heide, Stationsplein
 • 15.00 . Leuven, Grote Markt
 • 14:00 . Merchtem, Krekelendries
 • 14:00 . Sint-Niklaas, Grote Markt
 • 16:00 . Torhout, Tuin van CC De Brouckère

De lijst groeit nog aan en mogelijk wijzigen er nog locaties dus houd de facebookpagina van Hart boven Hard in de gaten voor verdere updates.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!