Tasniem F.

Geubels en de idioten plant racistisch experiment

De redactie van het vier-programma 'Geubels en de idioten' zoekt mensen van Russische en Afrikaanse origine om te testen of mensen uit Rusland beter tegen de kou kunnen dan mensen uit Afrika. Voor 25 euro moeten ze in een koelcel gaan zitten. Het experiment roept herinneringen op aan de gruwelijke proeven die de nazi's uitvoerden tijdens WOII. Toen Tasniem door Woestijnvis werd uitgenodigd om deel te nemen, kon ze er dan ook niet mee lachen. Lees hieronder zowel de uitnodiging als haar reactie erop.

maandag 19 oktober 2015 14:09
Spread the love

Onlangs ontving ik volgend aanbod van Geubels en de Idioten:

Beste Tasniem,

Wij zijn op zoek naar mensen van Afrikaanse of Oost-Europese/Russische afkomst, die willen deelnemen aan een filmpje/experiment voor het tv-programma Geubels en de idioten.

In ons programma willen we testen of mensen van Afrika genetisch beter tegen de koude kunnen dan mensen die genetisch gewoon zijn aan koude temperaturen zoals mensen van Rusland (of Oost-Europese landen). We willen het testen door te checken hoe lang mensen van Afrika en Rusland in een koude ruimte kunnen blijven (deze keer geen vrachtwagen, maar een koelcel), de temperatuur zal er -24 graden zijn (zeer simpel, je moet niets doen, gewoon een koude ruimte binnengaan voor een tijd, je beslist zelf wanneer je de ruimte verlaat). Om te verzekeren dat alles correct verloopt, zal er medische assistentie aanwezig zijn.
Dit alles wordt gefilmd en gebruikt in ons televisieprogramma.

Praktische info:
– De test zal doorgaan aanstaande maandag 5 oktober
– adres : Tielen (directe trein verbinding met Antwerpen en Brussel)
– start : 10.00u
– eind : 14.00u
– Er wordt een vergoeding van 25 euro per persoon voorzien.
Inschrijven met Afrikaanse afkomst:
https://
Inschrijven met Russische / Oost Europese afkomst:
https://
Alvast bedankt;
Vriendelijke groet!

MOCHT JE NOG MENSEN KENNEN DIE WILLEN MEEDOEN, die nog een centje willen bijverdienen, mag je me dat zeker laten weten !
****************************************************************************************

Ik antwoordde het volgende:

Hallo Tina van Woestijnvis,

Zulke identieke experimenten werden reeds in WO II door de nazi’s uitgevoerd. Toen werd al bewezen dat koude geen raciaal onderscheid maakt en we allemaal even snel doodvriezen. Het lijkt me daarom overbodig dat ik anno 2015 vrijwillig zou gaan deelnemen aan een experiment dat met een beetje gezond verstand verticaal de prullenbak in geklasseerd zou dienen te worden.

Sommigen voelen zich niet geroepen de geschiedenis te herhalen… hoe entertainend polarisatie ook zou kunnen lijken. Toch bedankt om aan mij te denken, mocht u nog verdere info willen aangaande soortgelijke nazi experimenten, dan verwijs ik u door naar onder andere http://motherboard.vice.com/

Onder leiding van Eduard Wirths en Josef Mengele werden de meest belachelijke experimenten uitgevoerd: het effect van kou werd getest door honderden mensen in ijswater te leggen en te kijken wat het moment van overlijden was. Voornamelijk Russische gevangenen werden hiervoor gebruikt omdat de Duitsers bang waren dat ze genetisch resistent waren voor kou.

Bonne chance
T.F

take down
the paywall
steun ons nu!