Foto: Frederik Sadones

Veel volk op de solidariteitsmars voor vluchtelingen

Meer dan twintigduizend betogers stapten op zondag 27 september door de Belgische hoofdstad in solidariteit met vluchtelingen die hun toevlucht zoeken in België of elders in Europa. De schrijnende situatie van de honderden gezinnen in het tentenkamp in het Maximiliaanpark was de trigger voor deze actie. De betogers klagen de passiviteit van de regering aan die er niet in slaagt om in de dringende behoeften te voorzien van de gezinnen die oorlogsgebieden ontvluchten. Een fotoreportage

zondag 27 september 2015 19:36
Spread the love

Het initiatief voor de betoging ging uit van de Plateforme Citoyenne de soutien aux réfugiés de Bruxelles en Refugees Welcome, een coalitie van verschillende organisaties, waarbij onder meer Vluchtelingenwerk Vlaanderen, 11.11.11, Dokters van de Wereld en Amnesty International.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!