Foto: Frederik Sadones

Veel volk op de solidariteitsmars voor vluchtelingen

Meer dan twintigduizend betogers stapten op zondag 27 september door de Belgische hoofdstad in solidariteit met vluchtelingen die hun toevlucht zoeken in België of elders in Europa. De schrijnende situatie van de honderden gezinnen in het tentenkamp in het Maximiliaanpark was de trigger voor deze actie. De betogers klagen de passiviteit van de regering aan die er niet in slaagt om in de dringende behoeften te voorzien van de gezinnen die oorlogsgebieden ontvluchten. Een fotoreportage

zondag 27 september 2015 19:36
Spread the love

Het initiatief voor de betoging ging uit van de Plateforme Citoyenne de soutien aux réfugiés de Bruxelles en Refugees Welcome, een coalitie van verschillende organisaties, waarbij onder meer Vluchtelingenwerk Vlaanderen, 11.11.11, Dokters van de Wereld en Amnesty International.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!