© Laura Rabau. Abas, 12 jaar. Samen met zijn nichtje op de foto: ‘Ik wil graag studeren en piloot worden.’

Verhalen uit het Maximiliaanpark

zondag 13 september 2015 00:50
Spread the love

Recht tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken ligt het Maximilaanpark in Brussel. Voor de vluchtelingen die in ons land toekomen is het een toevluchtsoord geworden op weg naar een beter leven. Rond kwart voor zeven komen we er aan. Vele vrijwilligers staan al paraat om rond te gaan met eten en drinken. We merken ook op dat vele mensen in een rij hebben geslapen zodat ze zich vandaag misschien wel kunnen inschrijven. Iedereen is dan ook al vroeg wakker. Het geeft ons de tijd om een gesprek aan te knopen over een leven waar niemand voor zou kiezen. Ondanks deze mensen hun verdriet, willen ze hun verhaal graag delen. ‘De mensen in Europa moeten weten wat ons overkomt’.

Met dank aan Ahmed M. Afana om de gesprekken een heel stuk vlotter te laten verlopen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!