© Laura Rabau. Abas, 12 jaar. Samen met zijn nichtje op de foto: ‘Ik wil graag studeren en piloot worden.’

Verhalen uit het Maximiliaanpark

zondag 13 september 2015 00:50
Spread the love

Recht tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken ligt het Maximilaanpark in Brussel. Voor de vluchtelingen die in ons land toekomen is het een toevluchtsoord geworden op weg naar een beter leven. Rond kwart voor zeven komen we er aan. Vele vrijwilligers staan al paraat om rond te gaan met eten en drinken. We merken ook op dat vele mensen in een rij hebben geslapen zodat ze zich vandaag misschien wel kunnen inschrijven. Iedereen is dan ook al vroeg wakker. Het geeft ons de tijd om een gesprek aan te knopen over een leven waar niemand voor zou kiezen. Ondanks deze mensen hun verdriet, willen ze hun verhaal graag delen. ‘De mensen in Europa moeten weten wat ons overkomt’.

Met dank aan Ahmed M. Afana om de gesprekken een heel stuk vlotter te laten verlopen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!