Politiek, België, Lokaal -

Linkse samenwerking in Antwerpen?

Yasmine Kherbache (sp.a) roept aan de vooravond van de verkiezingen op tot een samenwerking van linkse partijen. Ze wil dat de partijen sp.a, Groen en PVDA+ nauwer gaan samenwerken in de Antwerpse oppositie.

donderdag 22 mei 2014 16:06
Spread the love

De oproep van Yasmine Kherbache is opvallend. Want tijdens de campagne heeft sp.a vaak zware kritiek geuit op zowel Groen als PVDA+. Maar enkele dagen voor de verkiezingsslag van 25 mei weerklinkt dus een ander geluid.

Volgens Kherbache moeten de Antwerpse afdelingen van Groen, PVDA+ en sp.a samen aan tafel zitten. Een samenwerking binnen de Antwerpse oppositie is wenselijk want op vele punten zijn er overeenkomsten, zo zegt Kherbache in Gazet van Antwerpen.

Groen en PVDA+ reageren voorzichtig positief en zeggen open te staan voor de oproep van Kherbache.

take down
the paywall
steun ons nu!