Open brief aan Bart De Wever over Ringland

Open brief aan Bart De Wever over Ringland

Beste meneer De Wever, burgervader, burger en vader,

dinsdag 20 mei 2014 14:12
Spread the love

Wat gaat er door uw hoofd aan de vooravond van de moeder aller verkiezingen?

Jobs creëren, werkloosheid bestrijden, …. topprioriteiten, en ook inzet van deze verkiezingen. Het stemt me gerust dat dit hoog op de agenda staat. Een gezonde leefomgeving daarentegen wordt nog te weinig genoemd in de heersende verkiezingsstrijd. Maar zeg nu zelf, een zieke man gaat toch ook niet aan het werk?

BAM, Meccano, BAM+Ringland, Ringland? Een mens zou voor minder hoofdpijn krijgen. Waar al deze projecten een onzekere oplossing voor het fileprobleem bieden, staat Ringland sowieso garant voor winst op vlak van ruimte en leefbaarheid. Opportunisten beweren al te graag dat het BAM-tracé en Ringland volledig compatibel zijn, maar sta me toe daarbij een fundamentele bedenking te formuleren.

Het combineren van beide projecten gaat volledig in tegen de logica van het Ringland-concept. Dat wil de prioriteiten omdraaien en mits een aantal voor de hand liggende, snel implementeerbare ingrepen een effect hebben op de mobiliteit. Om dan pas te kijken of een derde (zeer dure) scheldekruising wel nodig is. Alle technische perikelen buiten beschouwing gelaten, lijkt het mij ook zeer onwaarschijnlijk dat het geduld en de middelen zullen volstaan om beide projecten tot een goed einde te brengen. Want zeg nu zelf, wat is er erger dan wegenwerken? Juist, nog meer wegenwerken.

Tot slot, waar vaders en moeders genoemd worden zijn er ook kinderen. In dit debat hebben kinderen echter geen stem, hoogstens een kuch en een puf(fer). Maar als zij konden stemmen zouden zij kiezen voor een leefbare stad met groen en ruimte, een stad met toekomst en een toekomst in de stad. Voor wie kiest u deze week, meneer De Wever, als vader en burgervader?

Met vriendelijke groet,

Eva Wollaert

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!