Nieuws, Cultuur, België, Filter -

LuisterPost: Filter #3

Een selectie concerten, nieuwe concertaankondigingen, release-nieuws, wat downloads en extra info over de nieuwe platen van Iggy & The Stooges en David Bowie.

woensdag 27 februari 2013 23:55
Spread the love

Kort dag

Het KRAAKfestival is na al die jaren nog steeds een must voor de muzikale ontdekkingsreiziger. Verwonder u op 2 maart in Netwerk Aalst. Alleen al de komst van Tapes rechtvaardigt de trip.

Ook al een klassieker aan het worden: het Brusssels ABBota-festival, met nu vrijdag 1 maart (in de AB) Roscoe, Montevideo, Leaf House, The Peas Project en Joy Wellboy. Op zaterdag 2 maart staan dan Coely, Tommigun, PAON, Steak Number 8 en Geppetto & The Whales in de Botanique.

Bij de concerten die we de komende dagen zien aankomen is er ook al een mooie aanrader, dat van de Ier Adrian Crowley in het STUK in Leuven op 3 maart. Zijn laatste plaat schopte het ver in onze eindlijst.

CD’s uit deze week:

Atoms For Peace – AMOK

Autre Ne Veut – Anxiety

Few Bits – Few Bits

Sallie Ford & The Sound Outside – Untamed Beast

Golden Grrrls – Golden Grrrls

The Howling Hex –  The Best Of The Howling Hex (geen best of, maar een volledig nieuwe plaat)

Mogwai – Les Revenants Soundtrack

Palma Violets – 180

Caitlin Rose – The Stand-In

Theme Park –  Theme Park

Trus’me  – Treat Me Right

Ed Harcourt – Back Into the Woods

Wave Machines – Pollen

Concertaankondigingen

De fijne muziekclub 4AD bestaat 25 jaar en daarom kondigen ze daar in april en mei liefst 25 bands aan. We zetten ze hier even op een rijtje:

12.04: Anika + Tape Cuts Tape (+ dj Sir Lobster)

13.04: Twentyfive, The Party

16.04: Gravetemple + Syndrome (+ dj Jos Tacovich)

19.04: De Dolfijntjes + Steven H

21.04: Stiff Little Fingers + Unwanted Tattoo

26.04: Huiskamerconcerten met Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) + Flying Horseman (solo) + Talike Gelle

27.04: Huiskamerconcerten met The Bony King Of Nowhere (solo) + Scarlett O’Hanna + Reena Riot

30.04: Motorpsycho + Bed Rugs (+ dj’s New Blenders)

04.05: K-X-P + BRNS

11.05: The Hussy + The Beards + Thee Marvin Gays

16.05: Wooden Wand + Few Bits

17.05: Brassafrik – The Ghana Connections + Blow

Al van in de jaren ’90 hebben we een boon voor Beth Orton. Ze komt nog eens naar ons land op 22 april 2013, meer bepaald naar de AB.

Op 28 april spelen Villagers (op het moment heel geliefd met {Awayland} ) en Marco Z in de Gentse Handelsbeurs.

In mei is er het traditionele Roots & Roses Festival in Lessen (van 11u ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts). Het rooster vermeldt deze keer The Stranglers, The Godfathers, The Jim Jones Revue, The Reverend Peyton’s Big Damn Band, The Urban Voodoo Machine, John Schooley and his one man band, Aramak Iab, Madé J, Slim Cessna’s Auto Club, The Hillbilly Moon Explosion, Larry and His Flask en Bertrand Lani and Band.

Sixtiespop uit Nederland, het klinkt niet echt overtuigend, maar Jacco Gardner bewees met zijn ‘Cabinet of Curiosities’ dat het resultaat excellent kan zijn. De man komt (met als voorprogramma Bed Rugs) naar de Brusselse AB op  12 mei.

Animal Collective, (voorprogramma Laurel Halo) komt op 28 mei naar de Brusselse AB.

Diezelfde dag komen Emmylou Harris en Rodney Crowell in het Koninklijk Circus hun te verschijnen duo CD ‘Old Yellow Moon’ voorstellen.

Wat verder in het jaar is er het Brusselse wereldfestival Couleur Cafe dat met de eerste 7 namen aankomt. Niet van de minste trouwens: Calexico, Macklemore & Ryan Lewis, Jimmy Cliff, Tarrus Riley, Nneka, Wax Tailor en Balkan Beat Box. Afspraak: 29 en 30 juni en 1 juli.

Op 11 juli pakt het Kursaal van Oostende dan weer uit met Crosby, Stills & Nash. Hippielegendes in de badstad van Leopold II op de Vlaamse feestdag. Kan het nog surrealistischer?

De mensen van Dour hebben hier haast een vaste stek, maar hun mondjesmaatpolitiek is gepast, al was het maar om de kwaliteit van het aanbod. In de afgelopen week voegden ze The Vaccines, Klaxons, Darwin Deez, BRNS, Gold Panda, Petite Noir, Sinkane, Com Truise, Hatebreed, Comeback Kid, Anti-Flag, Danko Jones, Mass Hysteria, Bleed From Within, Alborosie, Tryo, U-Roy, Anthony B, Raggasonic, Dub Fxen Jah Mason & Dub Akom toe.

Ook al in juli: TW Classic, met –zoals reeds geweten – Bruce Springsteen and The E Street Band, maar verder ook met Keane, Santana, Ben Harper and Charlie Musselwhite, Blondie en Balthazar.

In augustus zijn er ook al heel wat festivals, maar BOZAR programmeert David Byrne met St Vincent in hun ‘Love This Giant’-tournee op 24 augustus.

Gratis & Goed

De vrienden van Noisetrade stellen op hun site onder meer een gratis nieuwe EP van John Wesley Harding voor.

Dat we fans zijn van Low is geen geheim en we geven u dan ook graag een link door van het mooie ‘So Blue’ dat u door op de groepsnaam te klikken kan meepikken. Wie zich trouwens door het nummer geïnspireerd mocht voelen kan een foto bijdragen aan de videoclip ervan. Ook via instagram en Twitter kan dit. Vergeet de tag @lowtheband niet en op Twitter voeg je #lowsoblue toe. Inzenden voor 12 maart. Low speelt trouwens op 8 mei in het Koninklijk Circus.

Ook dat nog

De nieuwe plaat The Next Day van David Bowie komt er op 11 maart en zal de volgende songs bevatten:

01. The Next Day

02. Dirty Boys

03. The Stars (Are Out Tonight)

04. Love Is Lost

05. Where Are We Now?

06. Valentine’s Day

07. If You Can See Me

08. I’d Rather Be High

09. Boss of Me

10. Dancing Out in Space

11. How Does the Grass Grow

12. (You Will) Set the World on Fire

13. You Feel So Lonely You Could Die

14. Heat

15. So She (bonus track)

16. I’ll Take You There (bonus track)

17. Plan (bonus track)

Het oude maatje van Bowie Iggy Pop kondigt dan weer een nieuwe plaat met The Stooges aan. Ready To Die verschijnt op 28 april. Pop ziet de plaat als de opvolger – na 40 jaar – van Raw Power. Dat belooft. 

take down
the paywall
steun ons nu!