Verslag, Nieuws, Cultuur, België -

LuisterPost: Filter #1

Concerttips voor de heel nabije toekomst, naast releasenieuws. Voer voor uitgaanders en thuisblijvers.

donderdag 14 februari 2013 15:15
Spread the love

Concerttips

Deze week zijn er drie meer dan fijne festivals die de volle aandacht vragen:

1. Van de PIAS NITES is de zaterdagavond (16/2) uitverkocht, maar de vrijdagavond is dat nog niet en er zijn ook nog combitickets verkrijgbaar. Vrijdag 15.02 treden daar op Booka Shade (LIVE), Doctor P, The Magician, Fake Blood, Agoria presents Forms, Kavinsky, Dr Lektroluv, Popof, Rone, Brown And Gammon en Yama Dirty Crew, terwijl zaterdag 16.02 Alt-J, Jason Lytle (Grandaddy), Balthazar, Andy Burrows, Lord Huron en Champs de vrieskoude helpen vergeten.

2. Het laatste weekend van Istanbul Ekspress biedt onder meer op vrijdag 15.02 Seni Görmem imkansiz (met Jurgen de Blonde alias Köhn), Karsu en Luxus in de theaterzaal van de Gentse Centrale en op zaterdag in de Concertzaal van De Centrale Konstrukt, Replikas en Burhan Öcal & Trakya All Stars.

3. Ook aardig: We Are Open, een driedaags showcasefestival in de Antwerpse Trix met heel veel te ontdekken inlands moois. Op donderdag 15.02 wordt er afgetrapt met Protection Patrol Pinkerton, Freaky Age, The Van Jets, Paon, Drive Like Maria. Op vrijdag 15.02 spelen Flat Earth Society, Stadt, Sir Yes Sir, De Portables, Raketkanon, Beach,The K, Dans Dans, Vandal X, Low Vertical, Echo Beatty, Dan San, Condor Gruppe. Op zaterdag 16.02 komen dan Few Bits, Creature With The Atom Brain, Brns, The Germans, Believo!, Hong Kong Dong, Kiss The Anus Of A Black Cat, Hitsville Drunks, Stacks, Flying Horseman (Solo), Douglas Firs en Tomàn.

Releasenieuws

Dawn Mccarthy & Bonnie ‘Prince’ Billy: What The Brothers Sang

Op 19 februari verschijnt What The Brothers Sang, een project Van Dawn Mccarthy en Bonnie ‘Prince’ Billy waarmee ze zowaar de zoetgevooisde wereld van de Everly Brothers eren. Bekijk zeker dit verslag van de opnamen door Lara Miranda.

Bij de sessies herken je onder meer Emmett Kelley, Dave Roe, Kenny Malone, Billy Contreras, John Mock, Dan Dugmore, Matt Sweeney, Pete Townsend (de drummer van Palace en later werk van Oldham, niet dus de man uit The Who), John Catchings, Bobby Wood, Joey Miskalin, Nils Frykdahl, Ian Mcallister, Joey Baron, dr. Chris Vivio, Noah Tag…

Thurston Moore alias Chelsea Light Moving

Nog meer nieuws voor de oudere liefhebbers. Chelsea Light Moving, de groep van Thurston Moore, ex- Sonic Youth brengt op vijf maart Chelsea Light Moving, uit. De andere leden van dit kwartet zijn Samara Lubelski, Keith Wood (Hush Arbours) en John Moloney (Sunburned Hand Of The Man). Wie al wat moois wil horen van deze noisemarchands checkt bij voorbeeld deze en deze gratis MP3’s. We are the third eye of rock & roll, zingt Moore op één van de nieuwe songs.

Kurt Vile nieuwe plaat

Kurt Vile heeft dan weer een nieuwe (vijfde) soloplaat klaar tegen 8 april. De cd zal Wakin On A Pretty Daze’ heten. Opvolger van Smoke Ring For My Halo uit 2011. Bijdragen op de plaat zijn er onder meer van Farmer Dave Scher (Beachwood Sparks) en Stella Mozgawa (Warpaint). De tracklisting bevat songs als ‘KV Crimes’, ‘Girl Called Alex’ en ‘Snowflakes Are Dancing’. Het titelnummer pikt u hier gratis mee.

Cocorosie grazen weer

Ook al wordt er soms vreemd tegen deze dames aangekeken, toch is Cocorosie beslist een blijver. Op 26 mei komen ze hun nieuwste plaat Tales of a Grass Widow in het Koninklijk Circus voorstellen. Een gratis nummer om al in de stemming te komen vindt u hier.

Verder deze week nog in uw platenzaak:

Beach Fossils  – Clash The Truth

Nick Cave – Push The Sky Away (Van Nick Cave & The Bad Seeds wordt een concert aangekondigd op 18 november in de Antwerpse Lotto Arena, de voorverkoop start op vrijdag 15/2 om 11 uur via Proximus Go For Music – 090026060 – prijs €55)

Foals  – Holy Fire

Robben Ford – Bringing It Back Home

Huey And The New Yorkers – Say It To My Face

Mark Kozelek  – Like Rats

Jamie Lidell – Jamie Lidell

An Pierle – Strange Days

Alice Russell –  To Dust

Veronica Falls – Waiting For Something To Happen            

MP3-Tip

Voor wie graag legaal tonnen muziek voor weinig of geen geld (de keuze is aan u) downloadt, kunnen we nog de fijne Noisetrade-site aanbevelen. Onlangs nog met full cd’s van Great Lake Swimmers en Josh Rouse en EP’s van Willy Mason en Brooke Waggoner.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!