Nieuws, België, Antwerpen -

Sneeuwbalgevecht vs GAS-boetes @Stadspark Antwerpen

Sneeuwbalgevecht vs GAS-boetes @Stadspark Antwerpen
zaterdag 26 januari 2013 22:38

Zaterdag om 17.30 uur vond in het Antwerpse Stadspark een heus sneeuwballengevecht plaats tussen ongeveer honderd aanwezigen.

Aanleiding van deze flashmob was een oproep via Facebook, enerzijds tegen scholen die een sneeuwballenverbod hebben ingevoerd, anderzijds als reactie op 7 Antwerpse jongeren die eerder deze week met sneeuwballen gooiden en waarbij één van deze sneeuwballen belandde op het achterwiel van een voorbijrijdende politieagent. Deze stopte prompt en dreigde de jongeren te beboeten met een GAS-boete. Deze werd gelukkig niet effectief opgelegd, maar de jongeren krijgen wél het Jeugdinterventieteam in hun nek.

In een steeds verder verzurende maatschappij, waar men zelfs naar vrederechters stapt ‘omdat kinderen teveel lawaai maken’, waar jongeren een GAS-boete riskeren als ze in een boom durven klimmen of enkele kruimels op de trappen van een kerk smossen, worden jongeren die met sneeuwballen gooien nu ook al gelabeld met ‘afwijkend gedrag’.

Onze maatschappij is aan het afglijden naar een plek waar kinderen niet meer kind mogen zijn, en waar buiten spelen verbonden wordt met een mogelijks financieel plaatje dat daar aan vast kan hangen.

Van Generatie X naar generatie ‘Overlast’.

Reactie kinderrechtencommissaris op sneeuwbalincident

take down
the paywall
steun ons nu!