Nieuws, België, Onderwijs, Exit concentratie -

Exit concentratie, een documentaire over migratie en onderwijs, deel 2

Exit concentratie, een documentaire over migratie en onderwijs, deel 2
dinsdag 11 september 2012 20:05

Kinderen uit zwarte concentratiescholen boeken evenveel leerwinst op het einde van het zesde leerjaar als kinderen uit witte concentratiescholen. Dat blijkt uit onderzoek van de KULeuven en UGent. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nog dat er in Vlaanderen veel goede maar ook veel slechte scholen zijn. Afhankelijk van waar je op school zit, heb je meer of minder slaagkansen in de toekomst. Kritisch zijn is dus de boodschap. In de reportage besteden we ook aandacht aan ‘School in Zicht’. Het succesvolle project uit Antwerpen, Gent, Genk… dat er in slaagt om kansrijke ouders uit de steden terug naar de school in de buurt te krijgen.

Dit is het tweede deel van de documentaire Exit Concentratie van Luk Dewulf en Inge Wagemakers. Exit concentratie is een documentaire van 1 uur over migratie en onderwijs en kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos en de regionale televisiezender AVS.

Exit Concentratie is bestelbaar op DVD door een mail te sturen naar inge.wagemakers@gmail.com.

Vind ons op FB: www.facebook.com/ExitConcentratie

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!