Nieuws, België, Dewereldmorgen.be, Sfinks, Klimaatactiekamp, Mediakamp -

Met DeWereldMorgen.be op mediakamp naar Sfinks of Ieperfest?

De zomer is in aantocht en dus ook de festivals. Net als vorig jaar gaat de DeWereldMorgen.be-redactie ook nu weer samen met onze vrijwilligers enkele festivals in woord en beeld brengen. We vragen enthousiasme, motivatie en een beetje ervaring met foto, video of met het schrijven van boeiende teksten. Je moet je kunnen vrijmaken voor heel de periode van het event. Deelnemen is gratis.

woensdag 23 mei 2012 16:20
Spread the love

SFINKS 27 – 29 juli 2012

DeWereldMorgen.be strijkt van 27 juli tot 29 juli neer op het wereldmuziekfestival Sfinks in Boechout. We gaan net als vorig jaar een minimediakamp houden om het festival in woord en beeld te brengen. We willen met vrijwilligers werken die al verslag hebben uitgebracht van andere events en dus een beetje ervaring hebben. Dat kan foto, video of tekst zijn. Ze moeten elke dag zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken.

Het festival loopt van 27 tot 29 juli. We gaan er een dag op voorhand om ons te installeren. Sfinks zorgt voor de nodige infrastructuur. Ruimte backstage waar we kunnen vergaderen, werken en ons materiaal veilig opbergen. En zorgt ook voor eet- en drankbonnetjes en toegang.

We beginnen ‘s ochtends met een redactievergadering. Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken? Het resultaat publiceren we op DeWereldMorgen.be. En tijdens het festival is DeWereldMorgen.be ook aanwezig in de Parlatent van Sfinks met debatten en gesprekken met artiesten.

Bekijk alvast de reportages van het mediakamp van 2007200820092010–  2011

Max. 12 deelnemers: 4 schrijvers, 4 fotografen en 4 videasten. Wil je Sfinks in beeld brengen als fotograaf of videast? Wil je verslagen schrijven of interviews doen met de artiesten, organisatoren of deelnemers? Laat het ons weten! Schrijf je in:keltoum@dewereldmorgen.be

IEPERFEST 10 – 12 augustus 2012

Van 10 tot 12 augustus vindt in Ieper het internationaal vermaarde hardcore festival ‘Ieperfest’ plaats. Geëngageerde muziek, veganistisch eten, een ecologisch afvalbeleid, een sterk inhoudelijk zij-programma met film en debat, … En Ieperfest draait ook volledig op vrijwilligers!

Net als vorig jaar is DeWereldMorgen.be ook weer van de partij om verslag uit te brengen. We houden een minimediakamp om het festival in woord en beeld te brengen. We willen met vrijwilligers werken die al verslag hebben uitgebracht. Dat kan foto, video of tekst zijn. Ze moeten zelfstandig de gemaakte reportages kunnen afwerken.

Ieperfest zorgt voor een ruimte op het festivalterrein waar we kunnen vergaderen en werken. We beginnen ‘s ochtends met een redactievergadering: Wat staat er die dag op het programma? Wie doet wat? Wat zijn interessante invalshoeken? Het resultaat publiceren we op DeWereldMorgen.be

Bekijk alvast de reportages van het mediakamp van 200920102011

Wil je Ieperfest in beeld brengen als fotograaf of videoreporter? Wil je verslagen schrijven of interviews doen met de artiesten, organisatoren of deelnemers? Laat het ons weten! Mail naar keltoum@dewereldmorgen.be

Klimaatactiekamp 3- 6 augustus 2012

Het Klimaatactiekamp wordt dit jaar georganiseerd in Leuven. Het Klimaatactiekamp is een plek voor iedereen die geïnteresseerd is in ecologie en klimaatwijziging. Er zijn acties, workshops, lezingen en animatie.

Bekijk hier alvast de reportages van 200920102011

We houden hier geen mediakamp, maar zoeken wel reporters en fotografen die het Klimaatactiekamp in beeld willen brengen. We kunnen vooraf wel samenkomen voor een briefing. Ben je geïntresseerd in ecologie en wil je verslag uitbrengen? Laat het ons weten! keltoum@dewereldmorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!