De kernramp van Fukushima is een ramp die plaatsvond in de Japanse kerncentrale Fukushima I, uitgebaat door Tepco (Tokyo Electric Power Company), als gevolg van de zeebeving in Sendai en de daaropvolgende tsunami van 11 maart 2011. De drie operationele reactoren in de centrale werden binnen enkele seconden na het begin van de aardbeving automatisch stilgelegd door middel van een noodstop.

Nieuws, Samenleving, België, Brussel, Brussel, Fukushima, Betoging kernenergie -

Herdenking kernramp Fukushima in Brussel

BRUSSEL - Wereldwijd, verspreid over 110 steden, werd zondag 11 maart de tsunami en de daaruit voortspruitende kernramp in het Japanse Fukushima herdacht. In Brussel kwamen zondag bijna 1.500 mensen op straat om duidelijk 'neen' te zeggen tegen kernenergie.

maandag 12 maart 2012 18:25
Spread the love

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!