De band tussen co-ouders
Kinderen, Gezin, Nieuw samengesteld gezin, Co-ouders, Scheiding -

De band tussen co-ouders

dinsdag 14 februari 2012 10:42
Spread the love

Mijn vriendin en ik fungeren als co-ouders met de papa van de kinderen en zijn nieuwe vrouw. Meer specifiek verblijven de kinderen (nu 5 en 7) afwisselend 3 en 4 dagen bij ons, en bij hun papa en zijn vrouw.

Het is als co-ouders geen makkelijke tocht geweest sinds de scheiding van mijn vriendin en haar vroegere man. Het was lange tijd heel kil tussen onze beider werelden. Sinds een paar maanden is daar verandering in gekomen. En dezer dagen kom ik langzaam tot de vaststelling dat ik zelfs een heel diepe warmte ervaar tussen de papa van de kinderen, zijn nieuwe vrouw en mezelf. Een soort warmte zoals ik die weinig of niet ervaar naar andere mensen.

En het bijzondere aan die band is dat ik merk dat die band er is, ondanks het feit dat wij als ouders over tal van dingen heel erg uiteenlopende meningen hebben, en we allebei dingen doen die regelrecht indruisen tegen de waarden van de andere ouders.

En toch is er voor mij een soort verbondenheid die heel diep gaat. Een verbondenheid op het niveau van het hart. Alsof onze harten weten dat we het allebei goed voor hebben met diezelfde kinderen, alsof ze weten dat er aan de basis van ons beider gedrag heel integere intenties zitten.

Als ik samen ben met de papa van de kinderen en zijn vrouw, dan voel ik me op een of andere manier afgestemd op die hartsfrequentie. Dan hoor en zie ik soms dingen die indruisen tegen mijn eigen waarden of hoe ik wil omgaan met de kinderen, maar er is tegelijkertijd ook een dieper weten dat de kinderen onzer beider energie nodig hebben, en dat dat goed is.

Al een tijdje heb ik een concept in mijn hoofd dat inzicht verschaft in de ervaringen die ik hierboven beschrijf. Het is het concept waarbij wij als mensen in dit tijdsgewricht van onze ontwikkeling gevoelig kunnen gaan worden voor een ander soort bewustzijn. Een bewustzijn dat ons als groep kan laten denken en fungeren als één geheel, als één entiteit. Zonder dat we onze eigen, specifieke persoonlijkheid dienen op te geven. Integendeel.   

Een soort energetisch veld die hier concreet ons zessen (4 ouders en 2 kinderen) aanstuurt, inspireert en verbindt. Zonder dat we als individu daarom onze eigen opvattingen moeten opzij zetten.
Bijzonder…

Bart Renaer
www.AndersSamen.nl

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!