Nieuws, Europa, Milieu, België -

Milieu-organisaties eisen emissiereducties op European Business Summit

woensdag 18 mei 2011 21:57
Spread the love

Friends of the Earth en Greenpeace hebben woensdag actie gevoerd op de European Business summit.

Friends of the Earth deelde gratis exemplaren van “European Noise” uit, een parodie op het zakentijdschrift “European Voice”. De organisatie eist van de Europese Unie 40 procent reductie van C02-emissies in 2020 en klaagt aan dat de machtige lobbygroep Business Europe pleit voor slechts 20 procent.

Greenpeace blokkeerde de toegang tot de conferentie, verstoorde het internetverkeer en hing grote spandoeken op de conferentiegebouwen. De organisatie wilde druk zetten op Business Europe en de bedrijven die pleiten voor 20 procent minder uitstoot. Nochtans zijn heel wat andere bedrijven, waaronder Ikea, Unilever en Danone, wel voorstander van 30 procent vermindering.
 

take down
the paywall
steun ons nu!