Nieuws, Cultuur, België, 7 Seconds, Kevin Seconds -

“Ik vertrouw de mainstream media niet”

De legendarische Amerikaanse hardcoreband 7 Seconds speelde vrijdag op het hoofdpodium van Ieperfest. Een ware wolkbreuk ging het optreden vooraf, de weide was herschapen in een modderpoel, maar 7 Seconds kwam, zag en zorgde voor het eerste echte hoogtepunt van deze editie van het festival. DeWereldMorgen.be kreeg de kans om te praten met frontman Kevin Seconds.

zaterdag 14 augustus 2010 20:26
Spread the love

De band bestaat 30 jaar en heeft geen plannen voor een nieuwe plaat, maar doet het uit liefde voor het optreden en het toeren. “Ik hou er van om met de mensen te praten achteraf. Zo heb ik in Duitsland uren met 6 fans gesproken over politiek.” Het verbaasde Kevin Seconds dat de jongeren in Europa beter op de hoogte zijn van de politieke situatie in zijn land dan hijzelf.

7 Seconds heeft altijd het label van een straight edge-band gekregen. Voor Seconds is het een persoonlijke keuze. “Ik drink en rook niet en gebruik geen drugs.” In zijn omgeving en familie heeft hij teveel problemen gezien met alcohol- en drugmisbruik. “Enkele vrienden van me zijn er aan gestorven. Ik was altijd de verantwoordelijke vroeger, dronken vrienden naar huis brengen na feestjes, zodat ze niks doms zouden doen.”

Dat Kevin Seconds een mening heeft over allerlei maatschappelijke onderwerpen, was gauw duidelijk. Een korte vraag of opmerking was genoeg om hem aan te zetten tot hele uiteenzettingen. De hedendaagse media kunnen daarbij op niet veel sympathie rekenen. “Ik betrouw de mainstream media niet. Als ik iets over mijn eigen land wil weten, kijk ik naar BBC of een andere buitenlandse site.”

In Europa kijken we naar Fox News-presentatoren als een soort van komieken. Maar Glenn Beck en co hebben wel een grote invloed, vooral bij oudere mensen. Het nieuwe ‘vuile’ woord in Amerika is ‘socialisme’. “Ik heb voor Obama gestemd, niet uit volledige overtuiging, maar omdat ik niet meer de Conservatieven aan de macht wou. Ik wou dat Obama een socialist was.”

Wat weinig mensen weten, is dat de sympathieke frontman tegenwoordig ook bezig is met een singer-songwriterproject. “Ik probeer op zoveel mogelijk verschillende locaties te spelen: bij mensen thuis, in cafés, …” Ook daar is het aspect van het rondreizen voor hem het interessantste.

Een man die ondanks zijn status en zijn lange carrière nog met zijn voeten op de grond staat, nog steeds zijn idealen met zich mee- en uitdraagt: je komt het niet zo vaak tegen, zelfs niet in de hardcorescène.

Deze tekst is slechts een korte weergave van het gesprek.

KLIK HIER en beluister het volledige interview.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!