De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Top 3 boeken in 2022 van recensent Willemjan

Top 3 boeken in 2022 van recensent Willemjan

woensdag 21 december 2022 16:45
Spread the love

De top 3 van 2022, dit jaar schreef ik maar één recensie per maand, minder tijd.

1)

‘Een Rus als ik, ontmoetingen met alledaags Rusland’ van Eline Helmer is uitgekomen bij Prometheus in mei 2022. Mijn top-boek van dit jaar is een sociaal-realistisch verhaal over een Nederlandse studente die Russisch gaat leren in Rusland, ze leert de dagelijkse realiteit kennen en houdt zich bezig met praatjes in de bus. Het geeft een andere blik op Rusland, dat is van belang.

2)

‘Dagboek van een Spanjestrijder’ is geschreven door Evert Ruivenkamp. Hij bracht de laatste maanden van de Spaanse Burgeroorlog door aan de kant van de Republiek. Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Jurgen Maas. Het is een beklijvend boek over een oorlog waar al zoveel inkt over is gevuld, maar nog steeds brandend actueel is.

3)

Joeri Boom schreef ‘Ik wil weg’ bij uitgeverij Podium in 2022. Het is een verslag van zijn correspondentenleven in Zuid-Azië. Hij woonde in New Delhi waar hij samen met zijn vrouw en twee kinderen een huishouden runde terwijl hij voortdurend op missie was in Afghanistan, Pakistan en India. Het is een drama, maar hij komt gelukkig goed terecht. Zijn verhaal is diftong, enerzijds zijn persoonlijk verhaal en anderzijds zijn verhaal als correspondent.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!