De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rock Zottegem 22 - Dag 3
met afbeelding van De Kreuners en Clouseau.

Rock Zottegem 22 – Dag 3, Zondag 10 juli

zaterdag 23 juli 2022 22:11
Spread the love
Rock Zottegem 22 - Dag 3

Een overzicht van de video reportages van Geert Lenssens voor Rock Zottegem – zondag 10 juli

Rock Zottegem duurt twee dagen: vrijdag en zaterdag. Maar voor de derde keer in hun 28 jarig bestaan, was er ook dit jaar een derde dag op zondag met twee Nederlandstalige acts: De Kreuners en Clouseau. Net dezelfde formule als de vorige zondag-editie van 2018.

Het publiek op zondag was duidelijk anders dan dat van de dagen daarvoor. Trekt Rock Zottegem op de normale festivaldagen muziekliefhebbers van rock, punk, metal, indie, … uit een ruime Vlaamse regio, kwam zondag het publiek van onder de lokale kerktorens gekropen, niet zozeer concertgangers, maar hun helden willen ze wel live aan het werk zien. Politie was nauwelijks nog aanwezig.

Walter Grootaers heeft, wat mij betreft, zijn houdbaarheidsdatum al ruime tijd overschreden. Akkoord, de Kreuners hebben heel wat Nederlandstalige klassiekers op hun repertoire staan. Het blijft aanslaan, dat moet ik toegeven.

 

Koen Wauters van Clouseau is een geboren verhalenverteller. Hij weet zijn publiek te boeien en te raken. De zin, het enthousiasme én de kwaliteit blijven onverminderd aanwezig.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!