De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rock Zottegem 22 - dag 2 zaterdag 9 juli
met afbeeldingen van Joost, CPeX, Tourist leMC, Texas en dEUS.

Rock Zottegem 22 – DAG 2 Zaterdag 9 juli

zaterdag 23 juli 2022 22:12
Spread the love
Rock Zottegem 22 - dag 2 zaterdag 9 juli

Een overzicht van de video reportages van Geert Lenssens voor Rock Zottegem – zaterdag 9 juli

Zaterdag is de hoofddag van Rock Zottegem. Het festival was op 9 juli niet uitverkocht. We spotten heel wat bv’s. De politie was heel nadrukkelijk aanwezig op dit familie festival.

De Nederlander Joost was de jaarlijkse tieneridool van dienst op Rock Zottegem 22. Plots stond de frontline aan het podium vol met 13-14 jarigen, hoofdzakelijk meisjes, die luidkeels de hiphop teksten van Joost meezongen. “Why don’t you s*ck my d*ck, b*tch?! Hun zomer kan nu al niet meer stuk.

 

De Clement Peerens Explosition kwam de Antwaarpse beschaving prediken in Zottegem. Ze staan deze zomer op bijna elke festivalaffiche nu ze hun afscheidstournée afwerken. De modale Vlaming herkent zichzelf en zijn/haar tekortkomingen in deze absurde spiegel die hen voorgehouden wordt en amuseert zich te pletter.

 

Troubadour Tourist leMC is de volgende Antwerpenaar in het rij’tje. Dansbare poëzie, open en eerlijk, kracht zonder overdaad, Tourist beheerst zijn vak als geen ander.

 

Het Schotse Texas brengt nostalgie voor wie jong was eind jaren tachtig/in de jaren negentig van vorige eeuw. Jammer dat het systeem van monitor met oortjes niet bleek te werken voor hen. Het begint al bij de eerste zinnen van het openingsnummer ‘I don’nt want a lover, I just need a friend – sh*t!’ Zangeres Sharleen Spiteri kon zichzelf niet horen en heeft dat duidelijk laten blijken doorheen de volledige show. Misschien was het beter geweest het optreden al vrij snel stil te leggen, en te herbeginnen als het probleem volledig van de baan was …

 

Afsluiter van deze zaterdag is dEUS, opnieuw met Mauro Pawlowski. Wie een best of verwachtte, kwam bedrogen uit, toch zeker voor de eerste helft van hun optreden; dEUS speelde dan vooral minder bekende, recentere nummers, daarom niet slecht, verre van zelfs, maar het gemiddelde publiek van Rock Zottegem wil vooral gewoon kunnen meebrullen met gekende liedjes.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!