De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Maart 2011- Reporters gezocht…
Agenda -

Maart 2011- Reporters gezocht…

vrijdag 11 maart 2011 16:34
Spread the love

Hoi hoi

Dit zijn enkele events, acties en activiteiten in de maand februari waar we nog reporters, fotografen en/of videoreporters voor zoeken. Ben je geïnteresseerd om één van deze activiteiten in woord en/of beeld te brengen? Geef me een seintje: keltoum@dewereldmorgen.be

Ook als je suggesties hebt voor onderwerpen of events die je wil verslaan of  op de agenda wil zetten, laat het ons weten. Of vul het onderaan aan in de comments.

grtjs

Keltoum

Agenda Maart“

16/17 maart Lezing: Noam Chomsky – Brussel 
Noam Chomsky is een intellectuele dwarsligger par excellence en een van de invloedrijkste taalwetenschappers van de 20ste eeuw. Zijn kritiek op de Amerikaanse buitenlandpolitiek bezorgde hem wereldfaam. 

Info: http://www.epo.be/uitgeverij/chomsky_in_brussel.php

Donderdag 17 maart – Film: Illégal- Brussel
‘Illégal’ is het trieste, bijna alledaagse gevecht van mensen-zonder-papieren. De film vertelt het verhaal van een Wit-Russische vrouw die met haar opgroeiende zoon illegaal in België verblijft, maar zich toch al vrij goed heeft geïntegreerd. Tot ze op een dag wordt gearresteerd en in een gesloten centrum verdwijnt, gescheiden van haar zoon. Inkom gratis. Georganiseerd door ABVV

Start/Place:  20h00 Graanmarkt 5 Brussel, zaal Witte Zolder
 

Colloquium 18 maart –  Welzijn op het werk – Brussel
PROGRESS Lawyers Network organiseert een colloquium‘Welzijn op het werk: (n)iemand verantwoordelijk? Een kritische evaluatie van 15 jaar Welzijnswet’. Moderne arbeidsomstandigheden en de gezondheid van werknemers botsen meer dan eens. Prestatiedruk leidt tot burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom, spier- en gewrichtspijnen, pesten op het werk, depressie en soms tot zelfmoord.

Info: http://www.progresslaw.net/

Van 16 tot 30 maart – Festival Eye on Palestine 
Tweede editie van het festival ‘Eye on Palestine’ Het festival focust op de geschiedenis en de actualiteit van de Palestijnse kwestie. Bezetting, cultureel verzet, mensenrechten en de situatie in de Gazastrook staan centraal. Films en documentaires worden aangevuld met dans, muziek en debat.Het programma gaat door op verschillende locaties in Gent, Brussel en Antwerpen.

Place: Gent, Brussel, Antwerpen
Info: www.eyeonpalestine.be

Zondag 20 maart – Nationale betoging Solidariteit met opstanden in Arabische wereld – Brussel
Op zondag 20 maart wordt er in Brussel een manifestatie gehouden in solidariteit met de volksopstanden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Er zullen die dag wereldwijd steunbetogingen zijn. De manifestatie in Brussel is een intiatief van vzw Vrede en CNAPD (Coordination Nationale d’Action pour la Paix et la Démocratie).

Start/Place:  14u, Brussel-Noord
Info: http://vrede.be

Mobilisation générale le 20 mars 2011 pour soutenir le processus révolutionnaire dans les pays arabes ! Start/Place:  14u, Brussel-Nord

Info: http://www.cnapd.be

Maandag 21 maart – Internationale dag tegen Racisme- Acties in verschillende steden
Deze dag is in 1966 door de Verenigde Naties uitgeroepen als dag tegen racisme. Op 21 maart 1960 waren er in Zuid-Afrika demonstraties tegen de zogenaamde pasjeswetten. Deze stelden identiteitskaarten verplicht voor zwarte mensen. De demonstraties hadden tientallen doden tot gevolg. Tal van landen staan sindsdien stil bij het belang van de strijd tegen racisme en elke vorm van discriminatie op deze dag.

Gent: http://www.gent.be/dagtegenracisme
Antwerpen: Flashmob op 26/03 op de Meir – Info: klik hier 

Donderdag 24 maart- Actie ABVV metaal – Brussel
Nationale manifestatie tegen de Europese aanval op de welvaartsstaat. Met het EVV, ACV en ABVV en de vakbonden uit de buurlanden

Place/Start: om 11 uur in Brussel
info: http://www.facebook.com/event.php?eid=152876708107662

Vrijdag 25 maart — Equal Pay Day – Brussel
Zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging  en  ABVV organiseren de zevende editie van Equal Pay Day, de dag voor gelijk loon v/m. Equal Pay Day is de dag tot wanneer vrouwen langer moeten werken om op jaarbasis evenveel te verdienen als wat mannen in één jaar al verdienden.

Start/place: Actie nog niet bekend
Infohttp://www.equalpayday.be/

Disdag 29 maart – Actie Witte Woede – Brussel
De betoging onder het motto ‘sta eens in onze schoenen’ zal vertrekken om 10.30 uur aan de Koning Albert II laan. Ter hoogte van de Beurs zal een actie georganiseerd worden en daarna verder tot aan het Zuid station waar een podium en catering zal voorzien worden.

Start/Place: 10.30 uur. Koning Albert II laan.
Info: www.wittewoede.be

April

16/04 Alternatieve boekenbeurs, Gent : http://users.telenet.be/aboekenbeurs/

17 tot 18 april 2011 – Vrije zaden voor iedereen!Internationale Actiedagenn Brussel,
http://www.seed-sovereignty.org/NL/index.html

Agenda Antwerpen

https://www.dewereldmorgen.be/blog/redactie-antwerpen/2011/03/14/agenda-antwerpen-maart-en-april

Agenda Gent

https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/02/15/lokale-redactie-gent-agenda-februari

take down
the paywall
steun ons nu!